Έτοιμη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου – Αναμένονται εγκρίσεις Εκκλησίας Ελλάδος και Εκκλησίας Κρήτης

Οι εκτιμήσεις της ειδικής επιστημονικής επιτροπής για κορύφωση της επιδημίας στην Ελλάδα στα τέλη Απριλίου και οι ανακοινώσεις τόσο του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και υπουργών πως φέτος θα πρέπει να «ξεχάσουμε» τον παραδοσιακό εορτασμό του Πάσχα στις 19 Απριλίου έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα.

Δημοσκοπήσεις  σε συνδυασμό με γνωματεύσεις ειδικών, καταδεικνύουν πως ο ελληνικός λαός ειδικά στην περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας (13-19 Απριλίου) – τέταρτη εβδομάδα του «Μένουμε σπίτι» - θα βρίσκεται σε «περίεργη» ψυχολογική κατάσταση με τις δυσκολίες στην τήρηση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας να κορυφώνονται.

Μετά από πολύ σκέψη και σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση για άλλη μια φορά πήρε μια ρηξικέλευθη απόφαση προκειμένου να εορταστεί και φέτος παραδοσιακά το Πάσχα.

Μάλιστα στην απόφαση αυτή ρόλο διαδραμάτισαν και τα προβλήματα γεωργών και κτηνοτρόφων που βλέπουν φέτος  τα παραδοσιακά προϊόντα που καταναλώνονταν μαζικά το Πάσχα, να μένουν στα αζήτητα, ενώ συνεκτιμήθηκε και το θέμα της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Έτσι, μετά και τις εκτιμήσεις των ειδικών πως στα μέσα Μαΐου, αναμένεται ύφεση της κατάστασης, αποφασίστηκε η μετάθεση του Πάσχα κατά έναν μήνα και να εορταστεί στις 24 Μαΐου με κάθε λαμπρότητα και στο πλαίσιο της ελληνικής παράδοσης.

Με αυτό το δεδομένο η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά έναν μήνα μετά το «κανονικό» Πάσχα, στις 18 Μαΐου, δίνοντας παράλληλα την εκκίνηση και για την τουριστική περίοδο.

Η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι έτοιμη και απομένουν οι σχετικές εγκρίσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Εκκλησίας της Κρήτης.

Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει όλοι να τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα για ολόκληρο τον Απρίλιο που ξεκινά σήμερα.....Πρωταπριλιά και να «Μένουμε Σπίτι»  

Καλή Πρωταπριλιά!