Η κηδεία του τελέσθηκε δημοσία δαπάνη ως ελάχιστος φόρος τιμής – Ο Μανώλης Γλέζος είχε ζητήσει θρησκευτική κηδεία και το είχε πει στον κ.Ιερώνυμο προ τριετίας περίπου

Μεσίστια κυματίζει η σημαία στην Ακρόπολη, αλλά και στο Μαυσωλείο Θυμάτων Ναζισμού, στο Δίστομο

Ο «τελευταίος παρτιζάνος της Ευρώπης» δεν μένει πια εδώ. Ο Μανώλης Γλέζος έφυγε σε ηλικία 98 ετών τη Δευτέρα, λόγω καρδιακής ανεπάρκειας.

Ο στενός οικογενειακός κύκλος -λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό- είπε το τελευταίο αντίο στο ιστορικό στέλεχος και τον αγωνιστή της Αριστεράς, στο ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α’ Νεκροταφείου της Αθήνας. Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, πράγμα που του είχε ζητήσει ο ίδιος ο εκλιπών πριν από περίπου τρία χρόνια.

H κηδεία πραγματοποιήθηκε με αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ τελέστηκε δημοσία δαπάνη, ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τον Μανώλη Γλέζο και την προσφορά του στην πατρίδα. 

Την ώρα της κηδείας, η σημαία στην Ακρόπολη κυμάτιζε μεσίστια, ενώ σημειώνεται ότι ο τάφος προφέρθηκε τιμητικά από τον δήμο Αθηναίων.

Μεσίστια κυματίζει η Σημαία και στο Μαυσωλείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο, για να τιμηθεί η μνήμη του επίτιμου δημότη Διστόμου Μανώλη Γλέζου

Δείτε φωτογραφίες από την κηδεία: 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook