Δείτε σε ζωντανή μετάδοση από το Υπουργείο Υγείας, την ενημέρωση των Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκου Χαρδαλιά για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως υπάρχουν 81 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και συνολικά 1.415. 90 διασωληνωμένοι με το 57% εξ αυτών να έχει υποκείμενο νόσημα.

Ο λοιμωξιολόγος ανακοίνωσε πως καταγράφηκε ένας ακόμη θάνατος, με την λίστα των νεκρών στην Ελλάδα να αναγράφει πια 50 ανθρώπους.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε ότι η κύρια χρήση των μασκών είναι για επαγγελματίες υγείας και ασθενείς.

Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα κοινότητα στην Έδεσσα – Νέα διάταξη για λαϊκές αγορές

«Πολίτες και πολιτεία δίνουμε από κοινού τη μάχη για να κερδίσουμε τον κορονοϊό» είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς. «Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης είμαστε η “δημοκρατία της πειθούς”. Κάποιοι λίγοι συνεχίζουν να αδιαφορούν. Η αυστηρότητά μας είναι για αυτούς. Δεν έχουμε προσωπικά με κανέναν και η προσπάθειά μας θέλουμε να έχει αποτέλεσμα.

Μετράμε μέρες και εβδομάδες για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Όμως προειδοποιούμε αυτούς που δεν μας ακούν. Δεν θα ανεχθούμε την ανεύθυνη στάση τους. Δεν είναι θέμα μαγκιάς για κανέναν είναι θέμα ευθύνης. Γι’ αυτό το διακύβευμα δεν θα κάνω ούτε ένα βήμα πίσω», υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Σε καραντίνα μπαίνει η κοινότητα Φούστανη του δήμου Αλμωπίας στην Έδεσσα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος.

Επισήμανε ότι το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος« παραμένει αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Πρόκειται για πλοίο στο οποίο εντοπίστηκαν χθες κρούσματα από κορονοϊό.

Επίσης, προωθείται διάταξη για τις λαϊκές αγορές όταν κριθεί αναγκαίο να λειτουργούν νέες λαϊκές αγορές, την ίδια ώρα και τις ίδιες μέρες στις περιοχές, για την αποφυγή συγχρωτισμού.

Ακόμη, ανακοίνωσε θα απαγορευτούν οι πτήσεις ιδιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook