Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Κρήτης “Κνωσσός” ζητάει από την δημοτική αρχή την λήψη μέτρων ελάφρυνσης από πάσης φύσεως δημοτικά τέλη και δημοτικούς φόρους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Τη δυνατότητα να απαλλάξουν από την καταβολή δημοτικών τελών επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό, δίνει στα δημοτικά συμβούλια άρθρο της  (Παρασκευή 20 Μαρτίου) Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της κυβέρνησης. Η απαλλαγή αφορά τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων και το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού. Θα διαρκέσει όσο διάστημα εφαρμόζονται τα μέτρα αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού. Την λήψη μέτρων ελάφρυνσης των επιχειρήσεων, που τους έχει επιβληθεί αναστολή λειτουργίας από την κεντρική κυβέρνηση, προτείνει η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ «ΚΝΩΣΣΟΣ»  να αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, από πάσης φύσεως δημοτικά τέλη και δημοτικούς φόρους.

Συγκεκριμένα,  ζητούμε την τροποποίηση των σχετικών Κανονισμών του Δήμου, έτσι ώστε σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως αυτή που διανύουμε σήμερα, να μην υπάρχει επιβάρυνση των επιχειρηματιών που αποδεδειγμένα πλήττονται, από τέλη που επιβάλλει και εισπράττει ο Δήμος.

Σε αυτές τις δύσκολες μέρες, όλοι μας και πρωτίστως ο Δήμος, που επιτελεί από τη φύση του, κοινωνικό έργο, πρέπει να λαμβάνει δραστικά μέτρα τόνωσης της τοπικής οικονομίας, συμβάλλοντας στον περιορισμό του αρνητικού αντίκτυπου  από την ύπαρξη του κορωνοϊού.

Ακόμα θα θέλαμε κύριε Δήμαρχε να εξετάσετε  την εκδοχή του πάγιου αιτήματος των επιχειρήσεων του κλάδου μας να επιβαρύνονται με Δημοτικά τέλη & φόρους μόνο για την χρονική περίοδο της εποχικής λειτουργίας των, και να απαλλάσσονται από τα εν λόγω τέλη & φόρους την χειμερινή περίοδο όπου παραδοσιακά βρίσκονται σε ΑΔΡΑΝΕΙΑ.Η χρονική περίοδος λειτουργίας θα μπορεί να  αποδεικνύεται από τις περιοδικές καταστάσεις του ΦΠΑ ,αλλά και από το Βιβλίο κίνησης Πελατών.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε  το παραπάνω αίτημα των επιχειρήσεων του κλάδου μας γίνεται βάσει του άρθρου 5 του Νόμου 429/1976 & την 71251/78/19-12-07 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, πού λέει ότι στην περίπτωση των ξενοδοχείων που λειτουργούν εποχικά τα οφειλόμενα Δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού υπολογίζονται επί τη βάσει τού πραγματικού χρόνου λειτουργίας των.

Η Ομοσπονδία μας θέλει να σας παρακαλέσει να εξετάσετε με θετική διάθεση το παραπάνω αίτημα έχοντας στο μυαλό σας ότι οι επιχειρηματίες του κλάδου μας προέρχονται από μια μακροχρόνια οικονομική κρίση προσφέροντας τα μέγιστα στην ανάταξη της Οικονομίας της Πατρίδας μας μέσα από μια άνευ προηγουμένου ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗ.

Πιστεύουμε λοιπόν ότι τώρα είναι η ώρα η ΠΟΛΙΤΕΙΑ και κατ’ επέκταση οι τοπικοί ΔΗΜΟΙ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν  τις επιχειρήσεις μας που πλήττονται τόσο πολύ στην παρούσα χρονική περίοδο, παίρνοντας μέτρα πού θα μας ανακουφίσουν οικονομικά. 

Νομίζουμε  ότι το  ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook