Αυξήθηκαν οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς 3 πολίτες έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο – Στα 119 τα κρούσματα στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Τελευταία ενημέρωση 18:22

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς και ο Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσαν το απόγευμα της Πέμπτης τρεις θανάτους, 27 νέα κρούσματα στον γενικό πληθυσμό, 23 επιπλέον κρούσματα στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Ριτσώνα και 119 στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Πλέον, η κατάσταση στην Ελλάδα διαμορφώνεται συνοπτικά ως εξής:

– 169 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα λοίμωξης από κορωνοϊό, εκ των οποίων τα στο πλοίο (81 + 20 = 101 χθες). Με αυτά, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.584 (1.415 χθες). Τα περισσότερα εξακολουθούν να αφορούν κατοίκους της Αττικής.

– 91 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας (90 χθες).

– Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη (66 έτη χθες).

– Οι θάνατοι από τη νόσο COVID-19 ανέρχονται σε 53 (50 χθες).

– Η θνησιμότητα από τη νόσο βρίσκεται στο 3%.

– Έχουν διενεργηθεί 18.844 εξετάσεις για κορωνοϊό (17.350 χθες).

Ο καθηγητής αναφέρθηκε λεπτομερώς στο θέμα των θανάτων νέων και παιδιών, λέγοντας πως η ασθένεια εκδηλώνεται εξαιρετικά σπάνια σε παιδιά. Πρέπει, ωστόσο, να εμπεδώσουν τα ατομικά μέτρα προστασίας και να εκτιμήσουν τα μέτρα. Η θνησιμότητα στις νέες ηλικίες είναι μόλις 0,66%, στα άτομα 50 ετών και άνω στο 8%, ενώ στα ηλικιωμένα άτομα φτάνει στο 18%, υπογράμμισε.

Σε ότι αφορά στο ΕΓ/ΟΓ “Ελευθέριος Βενιζέλος” ο κ. Χαρδαλιάς όνισε πως το πλοίο θα ελλιμενιστεί σε ειδική προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά.

Ακόμα ανακοίνωσε ότι 259 δείγματα που ελήφθησαν από ναυτικούς βγήκαν αρνητικά, ενώ δύο δείγματα θα επανελεγχθούν. «Όλοι οι επιβαίνοντες είναι χωρίς συμπτώματα, θα ενημερωθούν αύριο οι οικογένειες των επιβατών», επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.

Επιπλέον στην απόφαση να τεθεί σε καραντίνα η δομή στη Ριτσώνα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως η προσφυγική δομή στη Ριτσώνα έχει τεθεί σε καραντίνα για 14 ημέρες. 
Το πρώτο κρούσμα, η έγκυος δηλαδή, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Τα υπόλοιπα κρούσματα κορωνοϊού προς το παρόν είναι ασυμπτωματικά.

Επιπλέον ανακοίνωσε την αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών στο νησί της Μυκόνου έπειτα από καταγραφή κρούσματος κορωνοϊού.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook