«Ανοησίες» χαρακτήρισαν οι εισαγγελείς τα λεγόμενα του

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία μία γυναικοκτονία, η οποία επιβεβαιώνει τις έρευνες και τους φόβους για αύξηση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας με θύματα γυναίκες λόγω των περιοριστικών μέτρων στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Ένας Ιταλός νοσηλευτής στραγγάλισε τη σύντροφό του την Τρίτη 31 Μαρτίου και στη συνέχεια φέρεται να προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

Πιο συγκεκριμένα, ο 28χρονος Antonio De Pace, σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, κάλεσε την αστυνομία και ομολόγησε ότι σκότωσε τη σύντροφό του, Lorena Quaranta.

Η αστυνομία έφθασε στο διαμέρισμά τους και βρήκε την 27χρονη νεκρή και τον 28χρονο στο έδαφος με σημάδια από κόψιμο στους καρπούς των χεριών.

«Την σκότωσα γιατί με κόλλησε τον κορονοϊό», υποστήριξε ο καθ' ομολογία δράστης στους αστυνομικούς, αφού τέθηκε υπό κράτηση.

Ωστόσο, φαίνεται πως ο κορονοϊός ήταν το ψέμα που χρησιμοποίησε για να δικαιολογήσει την πράξη του. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από τα τεστ και οι δυο βρέθηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό. Οι εισαγγελείς μάλιστα χαρακτήρισαν τους ισχυρισμούς του «ανοησίες», όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos.

Το ζευγάρι εργαζόταν μαζί σε νοσοκομείο της Σικελίας δίνοντας μάχη ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού.

Τις μέρες που προηγήθηκαν του θανάτου της, η Quaranta ήταν ενεργή στην προσωπική της σελίδα στο Facebook σχολιάζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ιατρικό προσωπικό στην Ιταλία.

«Τώρα περισσότερο από ποτέ, πρέπει να επιδεικνύουμε ευθύνη και αγάπη για τη ζωή. Πρέπει να δείχνετε σεβασμό στους εαυτούς σας, τις οικογένειές σας και τη χώρα», φέρεται να έγραψε. «Πρέπει να σκέφτεστε και να θυμάστε αυτούς που αφιερώνουν τις ζωές τους καθημερινά στη φροντίδα των αρρώστων μας».

Πηγή: newsbeast.gr