«Ο Απρίλιος είναι κρίσιμος για τον ιό».

Για την πανδημία του κορονοϊού, το πότε θα μειωθούν τα κρούσματα αλλά και την κρισιμότητα του μήνα Απριλίου μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Όπως χαρακτηριστικά είπε με βάση τις τελευταίες προβλέψεις τον Απρίλιο ίσως η κατάσταση να είναι καλύτερη, ωστόσο είναι αρκετά νωρίς για να γνωρίζει κανείς αν θα περιοριστούν τα μέτρα προστασίας.

«Το καλοκαίρι τα κρούσματα κορονοϊού αναμένεται να μειωθούν» είπε ο καθηγητής κατά 30 με 40% αλλά «δεν αναμένεται να μηδενιστούν». Ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου σημείωσε «δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, καθώς αφενός πρόκειται για ένα νέο κορονοϊό, αφετέρου δεν μπορεί να συγκρίνει κανείς τα μοντέλα της Ουχάν ή της Ιταλίας με την Ελλάδα».

«Η μετάδοση του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι διαφορετική λόγω της γεωγραφικής κατανομής του πληθυσμού» τόνισε και δήλωσε πως «τα κρούσματα κορονοϊού σε νεότερες ηλικίες είναι μεμονωμένα».

«Όταν θα έρθει ξανά ο χειμώνας είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας έξαρσης του κορονοϊού στην Ελλάδα. Αυτό είναι ενδεχόμενο. Όμως δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθεί, όσα λέμε όμως είναι εικασίες» υπογράμμισε ο καθηγητής Επιδημιολογίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook