Για δύο σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Αποκορώνου.

Δείτε τις δύο επιστολές προς πρόεδρο και ΔΣ της ΠΕΔ Κρήτης:

Χρημάτοδότηση για ισότιμη πρόσβαση στην “εξ αποστάσεως” διδασκαλία
Για πρώτη φορά στη χώρα μας βιώνουμε αυτήν την πρωτόγνωρη κρίσιμη κατάσταση και καλούμαστε να πειθαρχήσουμε σε μέτρα δύσκολα, αλλά αναγκαία για να νικηθεί αυτή η αόρατη απειλή του κορωνοϊού.
       
Πρώτοι εμείς οι Δήμαρχοι, σαν εκπρόσωποι της κοινωνίας, νιώθουμε υποχρεωμένοι να αφουγκραστούμε ολόκληρη την κοινωνία, την κάθε οικογένεια, τον κάθε γονιό και ιδιαίτερα τα παιδιά και να γίνουμε η δημόσια έκφραση και φωνή τους.
     
Ο Δήμος Αποκορώνου , δήμος της ενδοχώρας με ορεινά όμως χωριά   και  χωριά με μονάδες τουρισμού   έχει πολλές οικογένειες  που δέχτηκαν τις σοβαρές συνέπειες που έφερε η πανδημία, όπως η ανεργία, η ελαστική εργασία, η μείωση μισθών. Πολλές οικογένειες  του Δήμου μας δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό ( Η/Υ, δωρεάν internet, ταχύτητες internet ) που απαιτεί η σύγχρονη μορφή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης  με συνέπεια πολλά παιδιά να αδυνατούν να συμμετέχουν στη σύγχρονη μορφή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.
         
Θεωρώντας μείζονος σημασία την ισότιμη παροχή της δυνατότητας ασύγχρονης εκπαίδευσης σε όλους τους μαθητές μας , προτείνω να ενώσουμε τις φωνές μας και να ζητήσουμε από την  κυβέρνηση άμεσα να λάβει κατ’ ελάχιστον τα ακόλουθα μέτρα:
Έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας, για την αγορά του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού και δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, που είναι όροι απαραίτητοι για την ισότιμη πρόσβαση στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, ώστε όλοι να είναι σε θέση, να συμμετέχουν ισότιμα στην διαδικασία ηλεκτρονικής μάθησης κατοχυρώνοντας το δικαίωμα όλων για πρόσβαση στην εκπαίδευση.
Στην ταχεία εφαρμογή της ψηφιακής τηλεμάθησης, ώστε να μη χαθεί η ουσία της σχολικής εκπαίδευσης και όχι απλά και τυπικά η σχολική χρονιά.

Μέριμνα ώστε η εξ αποστάσεως εκπαίδευση να λάβει υπόψη τις ειδικές ανάγκες των μαθητών που είναι ενταγμένοι σε τμήματα ένταξης ή είχαν παράλληλη εκπαιδευτική στήριξη.

Να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που γιγαντώνονται για τα παιδιά της Γ΄Λυκείου που δίνουν Πανελλαδικές εξετάσεις, και αφορά τον άμεσο προσδιορισμό της εξεταστέας ύλης καθώς και   την ημερομηνία διενέργειας των Πανελληνίων Εξετάσεων.

«Mέτρα στήριξης των εποχιακά εργαζομένων ζητεί ο Δήμαρχος Αποκορώνου»

Ο Δήμος Αποκορώνου, όπως οι περισσότεροι Δήμοι της Κρήτης είναι αγροτικός και τουριστικός μαζί, στηρίζεται δηλαδή το εισόδημα των δημοτών και κατοίκων του στην αγροτική παραγωγή και στην οικονομία του τουρισμού.

Λόγω των γνωστών προβλημάτων είχαμε υποβάθμιση του ελαιοκομικού προϊόντος και μηδενικό εισόδημα από την ελαιοκαλλιέργεια και ήδη λόγω της πανδημίας του Κορωναιού προβλέπεται μια δεύτερη οικονομική πανωλεθρία για τους εποχιακά εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο.

Ενόψει των παραπάνω δυσάρεστων δεδομένων ζητώ από εσάς να παρέμβετε για να στηριχθούν οικονομικά οι εποχιακά εργαζόμενοι στον τουρισμό.

Θεωρώ θετικά τα σχετικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση όμως δεν θα καλύψουν όλες τις περιπτώσεις εργαζομένων, λαμβάνοντας υπόψη ότι η τουριστική σαιζόν θα υπολειτουργήσει, στην καλύτερη των περιπτώσεων, μόνο για δύο ή τρεις μήνες φέτος.

Θεωρώ λοιπόν ότι με παρέμβασή μας πρέπει να ζητήσουμε από την κεντρική κυβέρνηση να επεκταθεί το επίδομα ανεργίας και σε όσους εργασθούν λιγότερο και δεν καλύψουν τις εκ του νόμου ορισμένες ημέρες εργασίας και γενικά να μειωθούν οι προϋποθέσεις χορήγησης του σε όσους εργαζόμενους θα απασχοληθούν σε πληγείσες επιχειρήσεις και δεν συμπληρώσουν τα απαιτούμενα ένσημα καθώς και να παρασχεθεί σε όλους τους εποχιακά εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα δικαίωμα πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, για αυτούς και τις οικογένειές τους ακόμη και στην περίπτωση που δεν εργασθούν λόγω της κρίσης.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook