«Είναι διασωληνωμένος, αλλά δεν ξέρω σε ποιο νοσοκομείο βρίσκεται»

Δραματική έκκληση απηύθυνε η σύζυγος ασθενούς με κορονοϊό που νοσηλεύεται στο Μεξικό, προκειμένου να μπορέσει να πληροφορηθεί λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του.

Η Ιωάννα Μαυρογένη μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA για την περιπέτεια που βιώνει και τις αγωνιώδεις στιγμές, τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει κάτι για τον σύζυγό της:

«Η τελευταία φορά που επικοινώνησα με τον σύζυγό μου ήταν προχθές το βράδυ» είπε η γυναίκα. «Μου είπε ότι βγαίνει από το πλοίο, γιατί είχε έντονη δύσπνοια, ότι θα τον μετέφερε μία βάρκα σε νοσοκομείο στο Μεξικό. Μετά από ένα 24ωρο με πήραν από το νοσοκομείο και μου είπαν ότι είναι διασωληνωμένος, σε πολύ κρίσιμη κατάσταση».

Η κ. Μαυρογένη δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει εκ νέου με το νοσοκομείο.

«Μία φίλη μου, που μιλάει καλά Αγγλικά, έκανε μία προσπάθεια. Αλλά εκεί δεν μιλάνε. Βρήκαμε ένα νοσοκομείο με το όνομα που μου έστειλαν από το γραφείο του άνδρα μου στο Μαϊάμι. Υπάρχουν δύο τέτοια νοσοκομεία. Ένας νεαρός μας είπε ότι δεν είναι εκεί, αφού τον ζητήσαμε με το όνομά του. Πήρε η φίλη μου στο άλλο νοσοκομείο αλλά δεν μπορέσαμε να βγάλουμε άκρη».

Η γυναίκα κατάφερε να επικοινωνήσει με την ελληνική πρεσβεία στο Μεξικό: «Με πήραν από την πρεσβεία να ζητήσουν στοιχεία του συζύγου μου, την ηλικία του αν πάσχει από κάποια ασθένεια».

Ο σύζυγός της κ. Μαυρογένη είναι 46 ετών και δεν έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα.

«Εγώ θέλω να κάνω μια έκκληση, να μιλήσουν κάποιοι Έλληνες γιατροί, να δούμε την κατάσταση της υγείας του, να δούμε αν το εκεί σύστημα υγείας μπορεί να υποστηρίξει μια σωστή αγωγή. Θα ήθελα να μιλήσουν δικοί μας γιατροί με έναν μεταφραστή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook