Την θλίψη σκόρπισε στα Ανώγεια, η είδηση του θανάτου του Νικήτα Χαιρέτη, που “έφυγε” τα ξημερώματα του Σαββάτου 4 Απριλίου , από τη ζωή στα 86 του χρόνια.

Ο Νικήτας, άφησε την τελευταία του πνοή έχοντας στο πλευρό του τα παιδιά του, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ενεργός πολίτης της κοινωνίας των Ανωγείων, ο Νικήτας Χαιρέτης βρισκόταν πάντα μέχρι και το τέλος του στην πρώτη γραμμή των θεμάτων και προβλημάτων που απασχολούσαν τον τόπο. Το 1975 αμέσως μετά τη Μεταπολίτευση εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Ανωγείων, με το συνδυασμό του Μανόλη Δακανάλη (Κανάνες) μέχρι και το 1978 επί δημαρχίας Γεωργίου Κλάδου.Το 1978 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Ανωγείων με τον περίφημο συνδυασμό του “Κλεισθένης” σε μια εκλογική αναμέτρηση στην οποία επικράτησε ο Γεώργιος Κλάδος. Από την ίδια θέση υπηρέτησε τα Ανώγεια και στις αρχές της δεκαετίας του ’90 όταν εκλέχτηκε με τον συνδυασμό του ιατρού Νίκου Κεφαλογιάννη.

Πέραν της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Νικήτας άφησε εποχή και με τις παρεμβάσεις του,ως μεσίτης”  στους λεγόμενους “σασμούς”,  όπου παρέβαινε με το συνετό λόγο του και έβρισκε μια λύση κοινώς αποδεκτή από όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές. Όχι μόνο στα Ανώγεια, αλλά και σε άλλα χωριά του ορεινού Μυλοποτάμου και της Κρήτης τον καλούσαν για να δώσει λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα μεταξύ οικογενειών.

Τον Αύγουστο του 2012 έχασε την αγαπημένη σύντροφο της ζωής του Γιαννούλα, απώλεια που τον κλόνισε και επιβάρυνε την υγεία του.

Η οικογένεια του με αίσθημα ευθύνης, σε επικοινωνία της με την ΑΝΩΓΗ, σεβόμενη τα μέτρα της Πολιτείας για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοΪού στον πληθυσμό,καλεί όλους τους συγχωριανούς και φίλους να σεβαστούν τις οδηγίες του επιστημονικού κόσμου και της Πολιτείας, ώστε να προστατευθεί η τοπική κοινωνία , την οποία ο εκλιπών σε όλη τη διάρκεια της ζωής τιμούσε, σεβόταν και προστάτευε.Παράλληλα ευχαριστεί θερμά όλο τον κόσμο για τα μηνύματα συμπαράστασης στο βαθύτατο πένθος της.

Η κηδεία του Νικήτα Χαιρέτη θα γίνει την Κυριακή 5 Απριλίου στην οικογενειακή εκκλησία των Χαιρέτηδων. τον Ιερό Ναό του Αγίου πνεύματος στη περιοχή “Δανούζα” στα Ανώγεια.  σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Όλγα Κεφαλογιάννη για την απώλεια του Νικήτα Χαιρέτη: “Θα τον θυμόμαστε πάντα αγέρωχο, ήρεμο, αγωνιστή…”

Η Βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω δήλωση στο άκουσμα του θανάτου του Νικήτα Χαιρέτη, με τον οποίο την συνέδεαν στενοί φιλικοί και οικογενειακοί δεσμοί:

“Αποχαιρετούμε σήμερα με βαθιά οδύνη ένα γνήσιο κρητικό, ένα σπουδαίο Ανωγειανό, έναν αγαπημένο φίλο. Ο Νικήτας Χαιρέτης είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά μιας γενιάς που πάλεψε σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και κατόρθωσε όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να προοδεύσει.

 Άριστος οικογενειάρχης, φίλος καρδιακός, Ανωγειανός πάνω απ’ όλα και ταπεινός εργάτης της τοπικής αυτοδιοίκησης, μπροστάρης σε κάθε φιλοπρόοδο προσπάθεια. Μας συνέδεαν πολλοί κοινοί αγώνες αλλά πάνω απ’ όλα η στενή φιλία του με τον πατέρα μου Γιάννη Κεφαλογιάννη. 

Οι δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα ολόκληρη δεν μας επιτρέπουν να τον αποχαιρετήσουμε όπως του αξίζει και όπως θέλουμε. Θα τον θυμόμαστε πάντα αγέρωχο, ήρεμο, αγωνιστή. Στα παιδιά του και στην οικογένεια του εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια.”

Συλλυπητήρια Ανακοίνωση Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη 

Βαθιά θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε σε όλους εμάς, αλλά ιδιαίτερα στην κοινωνία των Ανωγείων, η είδηση της απώλειας ενός ξεχωριστού ανθρώπου, του Νικήτα Χαιρέτη.

Ο Νικήτας Χαιρέτης, ένας γνήσιος Ανωγειανός, υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος με ήθος, ανιδιοτέλεια και πίστη την τοπική αυτοδιοίκηση, μαχόμενος πάντοτε για το καλό του τόπου του και των συγχωριανών του.

Χαρακτηριστική είναι η προσφορά και η συνεισφορά του στις διαμάχες μεταξύ οικογενειών, όπου με τον συνετό του λόγο, κατάφερνε να βρίσκει λύσεις για όλους.

Αγάπη, Μπάμπη και Γιάγκο τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε εσάς και σε όλη την οικογένειά σας.

Το Ψήφισμα του Δήμου Ανωγείων για τον Νικήτα Χαιρέτη

Ύστερα από την αναγγελία θανάτου,  του Χαιρέτη Νικήτα του Χαραλάμπους, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανωγείων,  συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση,   την 4ητου μηνός Απριλίου  2020,  ημέρα  Σάββατο  και ώρα  16:00 μ.μ,  και αφού έλαβε υπόψη του:
 
1.    Την ιδιότητά του εκλιπόντος,  ως Δημοτικού Συμβούλου, που επί σειρά ετών,  προσέφερε ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του στο Δήμο,
2.    Την αγάπη του για τ’  Ανώγεια και την ισχυρή θέληση του,  για προσφορά στο τόπο του,  μέσα από την συμμετοχή του στα κοινά και,
3.    Το γεγονός ότι με την καθοριστική και σεβαστή παρουσία του,  τίμησε την Ανωγειανή κοινωνία και την οικογένεια του, σε όλη τη διάρκεια της ζωής του,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ  ΟΜΟΦΩΝΑ

1.    Λαμβάνοντας υπόψη,  τις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας την παρούσα χρονική περίοδο,  αλλά και σεβόμενοι πλήρως την επιθυμία των οικείων του,  να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του,  στους οικείους του εκλιπόντος.
2.    Να καταθέσει στη μνήμη του, αντί στεφάνου, χρηματικό ποσό στις  Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ανωγείων.

Πηγή: anogi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook