Παρά τις περιπολίες των Αστυνομικών  τις εκκλησίες, κάποιοι παραβαίνουν τους κανόνες

Συνεχείς οι έλεγχοι της Αστυνομίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του flashnews.gr, στις εκκλησίες των Χανίων, για την τήρηση των μέτρων αναφορικά με την απαγόρευση των μετακινήσεων, που εξέδωσε η κυβέρνηση εξαιτίας του κορωνοϊού, ενώ οι παραβάτες που επισκέπτονται τις εκκλησίες θα τιμωρούνται με το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην πόλη των Χανίων, μόνο δύο εκκλησίες έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιούν θεία λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών και πρόκειται για την Μητρόπολη και τον Ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου. Οι συγκεκριμένες εκκλησίες, κάνουν ραδιοτηλεοπτική μετάδοση και για αυτό επιτρέπεται η λειτουργία. 

Στην περίπτωση των μοναστηριών, γίνονται κανονικά οι λειτουργίες, δεδομένου, ότι παρευρίσκονται μόνο οι μοχανοί. 

Πάντως, αναγνώστες κατήγγειλαν στο flashnews.gr, ότι σήμερα το πρωί, αρκετοί πιστοί επισκέφθηκαν εκκλησία που έχει άδεια να πραγματοποιεί λειτουργία. Ωστόσο, δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα αν επετράπη η είσοδος των πιστών στην εκκλησία ή αν απλά ήταν συναθροισμένοι έξω από τον ναό.

Την ίδια στιγμή, μία άλλη καταγγελία κάνει λόγο για προσέλευση κοινού στην Μονή Γουβερνέτου, σήμερα το πρωί. Παρ’όλα αυτά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έξω από την πόρτα της μονής, υπάρχει σήμανση που αναφέρει ότι ο ναός είναι κλειστός για τους πιστούς, ωστόσο υπήρχαν αυτοκίνητα στο χώρο του πάρκινγκ της μονής και πιθανόν να πρόκειται για περιπατητές.

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετοί πιστοί προσπαθούν να εισέλθουν σε ιερούς ναούς, με τους ιερείς να εκτελούν τον ρόλο των “security” αφού προσπαθούν να τους αποτρέψουν και να τους διώξουν. 

Σημειώνεται, ότι το flashnews.gr, προσπάθησε πολλάκις, σήμερα να επικοινωνήσει με τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό, για να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τις παραπάνω καταγγελίες, ωστόσο μέχρι τώρα δεν κατέστη δυνατόν. 

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το πρωί από τους ελέγχους που έγιναν στην πόλη των Χανίων, δεν διαπιστώθηκε κάποια παράβαση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook