Εδώ και τρεις ημέρες η Αγία Ρουμέλη δεν έχει ρεύμα δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους κατοίκους.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε πολλές περιοχές του Δήμου Σφακίων.

Περισσότερο από όλες, στην Αγία Ρουμέλη, αφού το δύσβατο της περιοχής δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ για να αποκαταστήσουν τη ζημιά. Πιο συγκεκριμένα, δύο κολώνες της ΔΕΗ έχουν καταρρεύσει λόγω των ισχυρών ανέμων με συνέπεια να έχει μείνει το χωριό χωρίς ρεύμα εδώ και σχεδόν τρεις ημέρες. Οι κολώνες βρίσκονται στην περιοχή Ελιγιά, μεταξύ Αγίας Ρουμέλης και Αγίου Παύλου.

Το πρόβλημα εντείνεται αφού λόγω των ισχυρών ανέμων και του απαγορευτικού απόπλου, δεν μπορεί να φτάσει στην περιοχή το καράβι της γραμμής, συνεπώς και το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης στο Flashnews, “Διαπιστώνετε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις χρειαζόμαστε έναν καλό δρόμο, έναν δρόμο για έκτακτα περιστατικά οπυ θα οδηγεί στην Αγία Ρουμέλη. Ο μόνος τρόπος για να πάει κάποιος εκεί είναι “δια θαλάσσης”. Πρέπει να παραμεριστούν διάφορα εμπόδια και να γίνει ένας δρόμος που θα βοηθά στην προσβασιμότητα στην περιοχή, ειδικά σε έκτακτα περιστατικά. Αυτή τη στιγμή οι κάτοικοι δεν έχουν τρόφιμα, ενώ υπάρχουν προβλήματα και με το Ιατρείο του χωριού, αφού πολλά φάρμακα συντηρούνται στο ψυγείο, οπότε απαιτείται ρεύμα. Για το τελευταίο βρέθηκε μια έσχατη λύση μέσω γεννήτριας”.

Όπως μας ανέφερε ο Δήμαρχος Σφακίων, έσχατη ελπίδα για να λυθεί το πρόβλημα με το ρεύμα είναι αύριο το πρωί όπου αναμένεται να μειωθεί η ένταση των ανέμων και το καράβι να προσεγγίσει την Αγ. Ρουμέλη, οπότε να φτάσει εκεί και το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ. Από την Τρίτη, σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο, οι άνεμοι θα ενταθούν, εκ νέου.

Μέχρι χτες το βράδυ, πρόβλημα με το ρεύμα υπήρχε και στις περιοχές του Δήμου Σφακίων,  Ανωπολη, Αγ. Ιωάννης, Αραδαινα και Λουτρό, ωστόσο συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ το αποκατέστησαν.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook