Η πλατφόρμα που σου δείχνει το δρόμο για την προσφορά φροντίδας σε ζώα.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για οργάνωση και συστηματοποίηση των δράσεων αλληλεγγύης απέναντι στην πανδημία, δημιουργήθηκε η διαδικτυακή πλατφόρμα animalsolidarity.gov.gr με στόχο τη προσφορά φροντίδας σε ζώα.

Σήμερα, και για όσο διαρκούν τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού Covid-19, τόσο τα αδέσποτα όσο και τα δεσποζόμενα ζώα, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να φροντίσουν, χρειάζονται τη βοήθειά του καθενός. Η μέριμνα για την ευζωία τους αποτελεί πράξη ευθύνης και ανθρωπιάς. Έτσι, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση μέσω του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, εδώ και λίγες ώρες λειτουργεί σχετική πλατφόρμα που θα διευκολύνει το συντονισμό.

Μία εξ΄αυτών είναι και η ιστοσελίδα animalsolidarity.gov.gr. Σε αυτήν, θα συγκεντρώνονται τρόφιμα, αλλά και υπηρεσίες κτηνιατρικής φροντίδας για τα αδέσποτα, καθώς και τα δεσποζόμενα ζώα, ιδιοκτήτες των οποίων δυσκολεύονται να τα φροντίσουν. Κάθε προσφορά μπορεί να έχει τοπικό ή εθνικό χαρακτήρα, να αφορά δηλαδή μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή ή ολόκληρη τη χώρα.

Το σύνθημα είναι το εξής: «Μένουμε σπίτι αλλά δε ξεχνάμε τα ζώα μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook