Αφαιρείται ευκολότερα απ’ όσο νομίζεις με μερικές απλές κινήσεις.

Ο κορονοϊός έχει κλείσει κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, επιβάλλοντας μια νέα πραγματικότητα.

Αν έμεινες λοιπόν με το ημιμόνιμο στα νύχια, κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς μπορείς εύκολα να το βγάλεις και μόνη στο σπίτι.

Λίγη προσοχή και μεθοδικές κινήσεις χρειάζεται, για να παραμείνουν υγιή και χωρίς φθορές.

Πρώτο βήμα: Λιμάρουμε την εξωτερική επιφάνεια του μανικιούρ, ώστε να φύγει το περιττό χρώμα και να γίνει λεία η περιοχή. Χρειάζονται ήπιες και απαλές κινήσεις, αλλά και υπομονή, για να μην καταπονηθούν ή πληγωθούν τα νύχια.

Δεύτερο βήμα: Εμποτίζουμε 5 cotton pads με μπόλικο ασετόν και κολλάμε ένα σε κάθε νύχι, στερεώνοντάς τα με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου, το οποίο τυλίγουμε πολύ καλά στο νύχι, σφιχτά-σφιχτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και στο άλλο χέρι. Αφήνουμε τα νύχια μας μέσα στο βαμβάκι για 10-15 λεπτά, μέχρι να δούμε ότι το μανικιούρ είναι έτοιμο να βγει με το χέρι.

Τρίτο βήμα: Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τα βαμβάκια με προσοχή και αφαιρούμε το ημιμόνιμο με το ξυλάκι για τα πετσάκια (cuticle stick) και όχι με τα χέρια μας. Αν δεν έχεις sticks, χρησιμοποίησε ακόμα και οδοντογλυφίδες. Απομακρύνουμε τα κομμάτια που προεξέχουν και ό,τι μείνει πάνω στα νύχια το βγάζουμε με τη λίμα.

Τέταρτο βήμα: Απλώνουμε μια ενυδατική στα χέρια και κυρίως πάνω στην επιφάνεια των νυχιών, για την προστασία τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook