Προστατευτικές Ασπίδες Προσώπου Thorax_TUC από το Πολυτεχνείο Κρήτης για το Νοσοκομείο Χανίων και το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Στηρίζοντας την υπερπροσπάθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και των στελεχών του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” κατά την τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί και με την πανδημία του κορωνοϊού σε εξέλιξη, το Πολυτεχνείο Κρήτης κατασκευάζει μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης, προστατευτικές ασπίδες προσώπου που θα διατεθούν, στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων “Ο Άγιος Γεώργιος” και στους Δήμους Χανίων και Ρεθύμνης.

Tα εργαστήρια, Σχεδιασμού με Η/Υ (Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης), Ψηφιακών Κατασκευών και Ταχείας Πρωτοτυποποίησης (Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών), Δομημένου Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Ενέργειας (Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος) και η ερευνητική ομάδα TUCER, προχώρησαν στη σχεδίαση και παραγωγή προστατευτικών ασπίδων προσώπου Thorax_TUC ώστε να καλυφθεί μέρος των αυξημένων αναγκών λόγω της πανδημίας.

Οι ασπίδες προσώπου Thorax TUC είναι βασισμένες στο αντίστοιχο σχέδιο του J. Prusa και είναι ειδικά σχεδιασμένες για την προστασία των επαγγελματιών της υγείας, διαθέτουν εργονομική και λιτή σχεδίαση αποτελούμενη από ελάχιστα εξαρτήματα με στόχο την οικονομική και ταχεία κατασκευή, με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Η προστατευτική προσωπίδα χρησιμοποιείται επικουρικά στο έργο των επαγγελματιών.

Τα σχέδια και τα αρχεία προς εκτύπωση είναι διαθέσιμα σε δημόσιο αποθετήριο, έτοιμα για άμεση εκτύπωση σε τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Οι πρώτες προστατευτικές ασπίδες προσώπου θα παραδοθούν εντός της εβδομάδος, με στόχο σταδιακά να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.

Συνεχίζοντας το εκπαιδευτικό και ερευνητικό του έργο εν μέσω πανδημίας, το Πολυτεχνείο Κρήτης, στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης προς την τοπική κοινωνία και ευρύτερα, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι, “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ”, επικοινωνούμε, εργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε, χρησιμοποιούμε την τεχνολογία και στηρίζουμε με γνώση και σεβασμό τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook