Οι ρυθμοί αύξησης επιβραδύνονται για τέταρτη μέρα

Στους 13.055 έχει εκτοξευτεί ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στην Ισπανία σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Μέσα σε ένα 24ωρο έχασαν τη ζωή τους από τον Covid-19 637 άνθρωποι, παρά το γεγονός ότι για τέταρτη μέρα επιβραδύνθηκε ο ρυθμός αύξησης των θανάτων.

Ο αριθμός των θανάτων μειώνεται συνεχώς στην Ισπανία από την Πέμπτη, οπότε και καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός που έφτασε τους 950.

Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 4.273 νέα κρούσματα, με το συνολικό αριθμό να είναι πλέον 135.032 περιστατικά.

Εν τω μεταξύ ο ιδιοκτήτης του θερέτρου La Ciguena το παραχώρησε σε μερικές από τις πιο ευάλωτες οικογένειες της Μαδρίτης, αφού αναγκάστηκε να κλείσει το ξενοδοχείο του εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού. «Από τότε που φτάσαμε εδώ, φροντίζουν όλες μας τις ανάγκες», δήλωσε η Στέφανι Παέζ, μια πρόσφυγας από τη Βενεζουέλα οκτώ μηνών έγκυος την οποία συνοδεύουν ο σύντροφός της και η μητέρα της.

Στο ξενοδοχειακό συγκρότημα ζουν 12 οικογένειες με παιδιά, περίπου 65 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους πρόσφυγες από τη Βενεζουέλα. Αν και το προσωπικό είδε τις συμβάσεις εργασίας του να αναστέλλονται προσωρινά, έρχεται να βοηθήσει εθελοντικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook