«Ο παραγωγός θα μπορεί να έρθει στην Αθήνα για μια φορά, θα κάνει υπεύθυνη δήλωση ότι «δεν μετακινούμε πλέον».

Σε περίπτωση που τον πιάσουμε να μετακινείται θα του επιβληθεί απαγόρευση για δύο μήνες στην άδεια λειτουργίας του και 20 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο. Επομένως θα μπορεί να έρθει μια φορά στην Αττική, δεν θα μπορέσει να φύγει και τα προϊόντα του θα πρέπει να του έρχονται από τον τόπο παραγωγής του».

Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης αναφερόμενος στο νέο αυστηρό πλαίσιο που θα διέπει τους παραγωγούς με σκοπό τη μη διάδοση του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα για την λειτουργεία των λαϊκών αγορών τόνισε πως «Έχουμε λάβει πολλά μέτρα στις λαϊκές αγορές και λειτουργούν ομαλά, τις αποστάσεις, το 50%, τον διπλασιασμό των λαϊκών έτσι ώστε να μειώσουμε την πυκνότητα και τώρα λέμε ότι ναι, μπορούν να έρθουν τα τρόφιμα αλλά ο παραγωγός δεν μπορεί να μετακινηθεί εκτός της περιφέρειας που πουλάει τα προϊόντα. Ο κανόνας θα είναι ο παραγωγός θα είναι εδώ και θα του στέλνουν τα προϊόντα. Μπορεί για πρώτη φορά να έρθει στην Αττική αλλά δεν μπορεί να φύγει από την Αττική, θα πρέπει να λαμβάνει τα προϊόντα του. Το κάνουμε αυτό έτσι ώστε να μην φεύγει κάποιος από την Αττική και πηγαίνει στην περιφέρεια και έτσι διαδώσει τον ιό. Ο παραγωγός θα μπορεί να έρθει στην Αθήνα για μια φορά, θα κάνει υπεύθυνη δήλωση ότι «δεν μετακινούμε πλέον», σε περίπτωση που τον πιάσουμε να μετακινείται θα του επιβληθεί απαγόρευση για δύο μήνες στην άδεια λειτουργίας του και 20 χιλιάδες € πρόστιμο. Επομένως θα μπορεί να έρθει μια φορά στην Αττική, δεν θα μπορέσει να φύγει και τα προϊόντα του θα πρέπει να του έρχονται από τον τόπο παραγωγής του.

Αναφερόμενος τέλος στην επάρκεια της αγοράς ανέφερε πως « Λάβαμε την έγκρισή, και από την επίτροπο Βεστάγκερ, να χρησιμοποιηθούν 2 δις για μόχλευση δανειοδότησης. Αυτά τα 2 δις θα μοχλεύσουν δάνεια περίπου 7 δις  θα μπορούν να λάβουν οι επιχειρήσεις. Αυτά μαζί με την επιδότηση του επιτοκίου, μαζί με όλα τα υπόλοιπα μέτρα είναι τα εργαλεία τα οποία θα βρίσκονται στη διάθεση των επιχειρήσεων έτσι ώστε να επανεκκινήσουν πολύ γρήγορα την οικονομία μας.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν σκέψεις για μείωση μισθών του Δημοσίου και για περικοπές των συντάξεων τόνισε πως «Δεν μπορούμε αν πάμε σε τέτοια σενάρια γιατί δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι τέτοιο σενάριο. Άλλωστε όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας κυβέρνηση προβλέπει τη στήριξη και το Μάιο και τον Ιούνιο. …Δεν υπάρχουν τέτοια σενάρια στο τραπέζι.».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook