Ενα κοριτσάκι δύο ετών που είχε τραυματιστεί σοβαρά αφού είχαν περάσει από επάνω του δύο οχήματα υπέκυψε στα τραύματά του, ανακοίνωσε σήμερα το νοσοκομείο.

«Η μικρή Γουάνγκ Γιουέ εξέπνευσε στις 00:32», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του γενικού στρατιωτικού νοσοκομείου της Καντόνας (νότια Κίνα) όπου το άτυχο παιδί είχε εισαχθεί, χωρίς μεγάλες ελπίδες να αναρρώσει δεδομένης της απελπιστικής κατάστασής της.

Το περιστατικό συνέβη στις 13 Οκτωβρίου, όταν ένα μικρό φορτηγό χτύπησε το κοριτσάκι και στη συνέχεια ενώ το παιδί κείτονταν στο οδόστρωμα πέρασε από επάνω του ένα άλλο φορτηγό.

Η Γουάνγκ Γιουέ βρισκόταν μπροστά από το κατάστημα της οικογένειάς της σε ένα στενό δρόμο στην πόλη Φοσάν.

Οι εικόνες, οι οποίες καταγράφηκαν από τις κάμερες επιτήρησης και μπορεί κανείς να δει στο ίντερνετ, δείχνουν στη συνέχεια καμιά δεκαπενταριά κατοίκους και οχήματα να περνούν δίπλα από το αιμόφυρτο παιδί χωρίς κανείς από αυτούς να σταματήσει.

Τελικά μια ρακοσυλλέκτρια τράβηξε το κοριτσάκι στην άκρη του δρόμου, όμως οι καταστηματάρχες αγνοούσαν τις εκκλήσεις της για βοήθεια.

\"\"

Η γυναίκα κατάφερε στη συνέχεια μόνη της να ειδοποιήσει τη μητέρα του μικρού κοριτσιού, σύμφωνα με τον κινεζικό Τύπο.

Αμφότεροι οι οδηγοί που χτύπησαν το κοριτσάκι συνελήφθησαν.

Το περιστατικό αυτό, το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις οργής, θεωρείται ενδεικτικό μιας παρέκκλισης της κινεζικής κοινωνίας: πολλοί είναι πεπεισμένοι ότι η ταχεία οικονομική ανάπτυξη της χώρας και η γενική αύξηση του πλούτου μεταξύ του πληθυσμού συνοδεύονται από άνοδο του εγωισμού και απώλεια των συλλογικών αξιών της αλληλοβοήθειας και της αλληλεγγύης.

«Αυτή η κοινωνία είναι σοβαρά άρρωστη. Ούτε οι σκύλοι και οι γάτες δεν θα έπρεπε να έχουν τόσο απάνθρωπη μεταχείριση», έγραψε κάποιος στο κινεζικό αντίστοιχο του Twitter, τον ιστότοπο Sina Weibo.

Ο θάνατος του παιδιού παραμένει σήμερα ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στους κινεζικούς ιστότοπους.

«Αντίο μικρή Γουάνγκ Γιουέ. Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα στον παράδεισο», έγραψε ένας χρήστης του διαδικτύου.

«Αντίο, σου εύχομαι να μην ξαναγεννηθείς στην Κίνα σε μια άλλη ζωή», έγραψε ένας άλλος.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook