Την πίστη του ότι η ΠΑΕ Χανιά, είτε μέσω συνέχισης του πρωταθλήματος, είτε με διακοπή και αναδιάρθρωση, θα βρίσκεται στη Super League εξέφρασε ο Αντώνης Ροκάκης.

Ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ Χανιά παραχώρησε συνέντευξη στο athlitiko live και μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τα σενάρια που υπάρχουν.

Αναλυτικά κάποια από τα σημαντικότερα κομμάτια της συνέντευξής του είναι τα εξής:

Για τη συνέχιση του πρωταθλήματος: «Αν γίνουν τα πλέι οφ μπορούμε την άνοδο και μαθηματικά ακόμη και την πρώτη θέση».

Για τη φόρμα που είχε η ομάδα και αν αλλάξουν τα πράγματα αν αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα μετά από αρκετό καιρό: «Από εκεί που σταματήσαμε θα ξεκινήσουμε. Ημασταν η πιο φορμαρισμένη και η καλύτερη ομάδα μέχρι να διακοπεί το πρωτάθλημα».

Για τις διαιτησίες των πρώτων μηνών του πρωταθλήματος: «Μετά από το παιχνίδι με τον Εργοτέλη και τη διατησία του Τζουμαλάκη διαμαρτυρηθήκαμε επίσημα και πήραμε και απάντηση έγγραφη από τον κ. Περέιρα, που παραδέχτηκε ότι έγιναν σοβαρά λάθη εις βάρος μας και μας ζήτησε συγνώμηα. Εμείς δεν θέλουμε εύνοια, αλλά να υπάρχει το 50-50 και να μοιράζονται ακόμη και τα σπόρια».

Για την αναδιάρθρωση: «Αν διακοπεί το πρωτάθλημα και γίνει αναδιάρθρωση το πιο δίκαιο είναι να ανέβουν και οι τέσσερις πρώτοι της Super League 2 και να μην πέσει καμία ομάδα από τη Super League».

Για τα τηλεοπτικά συμβόλαια στη Super League: «Θα πρέπει να υπάρχει κεντρική διαχείριση στη Super League, κάτι με το οποίο ταυτίστηκαν όλες οι ομάδες στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη. Τα Χανιά εόιναι μεγάλη ομάδα και μεγάλη πόλη και θα έχουν τηλεοπτική στέγη στη Super League».

Για τη θέση της ΠΑΕ Χανιά: «Εμάς η θέση μας είναι να παιχτούν κανονικά τα παιχνίδια και να γίνουν τα πλέι οφ… Να γνωρίζει ο κόσμος ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να αδικήσει τα Χανιά…»

Για το σενάριο συνέχισης του πρωταθλήματος: «Αν παιχτεί το πρωτάθλημα η ομάδα θα βγει κατηγορία. Εχουν μπει τα θεμέλια και οι βάσεις για το μέλλον και για πολλές χρονιές ακόμη…»

Για την πρώτη σεζόν της ομάδας με το όνομα Χανιά: «Για μια ομάδα με το όνομα Χανιά που εκπροσωπεί έναν ολόκληρο νομό και την πόλη των Χανίων θα έπρεπε η δυναμική να ήταν πολύ μεγαλύτερη. Το τελευταίο διάστημα βέβαια ο κόσμος ανταποκρίθηκε και “ζεσταινόταν”».

Για το όνομα της ομάδας: «Η ΠΑΕ Χανιά δεν είναι ούτε Κισσαμικός, ούτε ΑΟΧ. Το σημαντικό είναι ότι το όνομα πλέον είναι Χανιά. Εκπροσωπεί την πόλη, τον νομό και θα ενώσει όλο τον κόσμο. Μην κολλάμε στο σήμα. Αλλαξα το όνομα. Ούτε οι του Κισσαμικού, ούτε οι του ΑΟΧ να κολλάνε σε αυτό και να πάμε μπροστά…».

Για το σήμα: «Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και να δούμε όλα τα ζητήματα σε υγιή και μελλοντική βάση. Δεν είναι το μείζον θέμα αυτό, αλλά ό,τι και αν γίνει μελλοντικά με το σήμα δεν θα είναι επειδή το θέλουν 50 ή 100 άτομα. Η ομάδα θα μαζέψει τον κόσμο, γιατί παίζει καλό ποδόσφαιρο, αποπνέει υγεία και γίνεται κάτι σοβαρό…»

Για αν υπάρχει σενάριο συνεργασίας με τον Πλατανιά: «Δεν είναι εποχές για να υπάρχουν δύο επαγγελματικές ομάδες στα Χανιά… Επιχειρηματικά “βγαίνει” να στέκεται μία ομάδα στα Χανιά. Εμείς είμαστε ΠΑΕ Χανιά, δεν επιζητούμε κάτι τέτοιο. Από την άλλη αν έρθει κάποιος να μου πει ότι θέλω να μιλήσουμε γι’ αυτό θα ακούσω τον οποιονδήποτε… Ο Πλατανιάς είναι μία μεγάλη ομάδα, έχει τη δική της ιστορία, αν και ιστορικά ο Κισσαμικός και τα Χανιά είναι πιο ιστορικές ομάδες. Υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι και με χρήματα στον Πλατανιά που έχουν διατελέσει παράγοντες και παλιά στον Πλατανιά. Είναι μία μεγάλη περιοχή με αρκετούς ανθρώπους που έχουν την οικονομική δυνατότα. Ο πρώτος λόγος ανήκει σε αυτούς. Είναι δική τους δουλειά το τι θα κάνουν στον Πλατανιά, εμείς κοιτάμε τη δική μας δουλειά».

Για το αίτημα προπονήσεων στο Εθν. Στ. Χανίων που δεν έγινε αποδεκτό: «Με λυπεί το θέμα του Εθνικού Σταδίου Χανίων, αλλά θα λυθεί μετά που θα περάσουν όλα αυτά. Είναι ένα γραμμάτιο που το έχω αφήσει ανοιχτό… Δεν είναι δυνατόν η ομάδα της πόλης να μην μπορεί να μπει στο γήπεδο της πόλης, την ιστορική έδρα του ΑΟΧ, για προπόνηση. Το Στάδιο έχει και γήπεδο ποδοσφαίρου, όπως έχει και στίβο. Αν είναι να μην μπαίνει το ποδόσφαιρο ας βγάλουμε τότε το γήπεδο και να το κάνουμε σουίτες. Δεν είναι περιουσία κανενός…. Δεν έχει κάτι μαζί μας ή την ομάδα η διοίκηση του ΕΑΚ αλλά στο θέμα αυτό έχουν κάνει λάθος».

Για τον σχεδιασμό της ομάδας για τη φετινή σεζόν: «Το καλοκαίρι που συζητούσαμε με τον Αλέκο Βοσνιάδη για τον σχεδιασμό θέλαμε να φτιάξουμε μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει φέτος αλλά και που θα μπορεί να πρωταγωνιστεί και μελλοντικά…»

Για τον προπονητή Αλέκο Βοσνιάδη και αν θα έφευγε με αρνητικό αποτέλεσμα στην Πάτρα: «Στις επαγγελματικές μου σχέσεις και τις συνεργασίες είμαι πολύ σταθερός. Οι 9,5 στους 10 προέδρους στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λάρισας και το ατυχές αποτέλεσμα, αλλά και όσα αποτελέσματα είχαν προηγηθεί πριν, θα είχαν αλλάξει προπονητή.. Είναι ένας άνθρωπος και προπονητής που τον πιστεύω πάρα πολύ. Τυγχάνει της εμπιστοσύνης μου και αν βρεθεί στη Super League η ομάδα θα είναι ο πρώτος με τον οποίο θα μιλήσω την επόμενη μέρα. Γνωρίζει το ποδόσφαιρο και μπορούμε να συνεννοηθούμε».

Για το τι προβλέπει για την ομάδα φέτος, είτε μέσω αναδιάρθρωσης, είτε αν συνεχιστεί το πρωτάθλημα: «Η ομάδα του χρόνου θα παίζει στη Super League».

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο της ομάδας: «Ο κόσμος να καταλάβει ότι είναι μία ιστορική ευκαιρία για τα Χανιά και αυτή η ομάδα το αξίζει να τύχει της στήριξης του κόσμου».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook