Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 77 νέα κρούσματα από τον ιό, φτάνοντας τον συνολικό αριθμό στα 1832 .

Επιπλέον, διαπιστώθηκαν σήμερα δύο νέοι θάνατοι, φτάνοντας τον αριθμό των νεκρών από τον κορονοϊό στη χώρα μας στους 81 συνολικά.

Το 55% είναι άνδρες, ενώ τα 501 κρούσματα είναι σχετιζόμενα με ταξίδια στο εξωτερικό. Στη χώρα μας, οι διασωληνωμένοι είναι 90, εκ των οποίων οι 19 είναι γυναίκες.

Ενθαρυντικά είναι τα αποτελέσματα για τις έγκυους γυναίκες, ενώ κανένα βρέφος δεν είναι θετικό στον κορονοϊό.

Σε ό,τι αφορά την άρση των μέτρων, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι «δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι μαραθώνιος», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι στην Ουχάν χρειάστηκαν τρεις μήνες.

Στην Ισπανία οι νοσοκομειακοί έχουν τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης. Είναι σαν να είμαστε σε πόλεμο, όπως είπε Ισπανός γιατρός.

Ν. Χαρδαλιάς: “Μην περιμένουμε ότι θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και όλα θα είναι όπως πριν”

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι συνολικά 23.356 πολίτες έχουν τεθεί σε καραντίνα σε όλη την Ελλάδα και ελέγχονται. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται πάνω από 7.000 σε καραντίνα.

Σε ό,τι αφορά την άρση των μέτρων, τον πρώτο λόγο έχουν οι ειδικοί. Μην περιμένουμε ότι θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και όλα θα είναι όπως πριν.

Οι όποιες δικαιολογίες για μετακίνηση το Πάσχα δεν είναι δεκτές. Ας μην προκαλούμε την τύχη μας. Η οποιαδήποτε προσπάθεια μετακίνησης αυξάνει τον κίνδυνο διασπορά του ιού.

To covid19.gov.gr είναι η νέα πλατφόρμα για όλες τις πληροφορίες και στατιστικά για τον ιό.

Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω – διακυβεύεται η ανθρώπινη ζωή, πρέπει να μείνουμε σπίτι και μόνο σπίτι, κατέληξε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έκανε δωρεά ύψους 100 εκατ. Ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κοντοζαμάνης. Ιδιαίτερη η σημασία της δράσης που θα αφορά και την Ελλάδα.

Σε ερώτηση για την παροχή οξυγόνου σε ΜΕΘ αν υπάρχουν διαθέσιμες οι αναγκαίες ποσότητες, ο υφυπουργός Υγείας απάντησε ότι υπάρχει επάρκεια.

Τσιόδρας: Δεν υπάρχει εκτίμηση πόσοι νοσούν στην Ελλάδα

Ο Σωτήρης Τσιόδρας απέφυγε να δώσει αριθμό ή εκτίμηση πόσοι τελικώς νοσούν στην Ελλάδα, καθώς δεν έχουν γίνει επιδημιολογικές μελέτες για την εξάπλωση του ιού στη χώρα. Θα είναι απαραίτητος ο έλεγχος στην επόμενη φάση, είπε ο ίδιος.

Σημείωσε όμως ότι έχει επιπεδωθεί η καμπύλη και δεν υπάρχει τεράστια διασπορά. Αν δεν λαμβάναμε τα μέτρα δεν θα συγκρατούσαμε τον πληθυσμό. Το εύρος είναι μεγάλο και η μαθηματική αβεβαιότητα τεράστια για εκτίμηση.

Σε ερώτηση πότε θα βγουν στο δρόμο οι κινητές μονάδες υγείας, ο υφυπουργός Υγείας απάντησε ότι ήδη έχει γίνει ο σχεδιασμός ώστε σύντομα να βρεθούν στους δρόμους. Σε ό,τι αφορά επισκέψεις γιατρών στα σπίτια, θα ξεκινήσει έπειτα από νομοθετική ρύθμιση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook