Στους 8.911 οι νεκροί - Η καραντίνα έχει παραταθεί ως τις 15 Απριλίου

Τα μέτρα καραντίνας στο Παρίσι γίνονται ακόμα αυστηρότερα με τις γαλλικές αρχές να απαγορεύουν στους κατοίκους τις υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες καθημερινά από τις 10:00 έως τις 19:00 με στόχο την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Το μέτρο αυτό υιοθετήθηκε καθώς πολλοί Γάλλοι πολιτικοί και γιατροί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι στους δρόμους του Παρισιού εξακολουθεί να υπάρχει η εικόνα ανθρώπων που κάνουν τζόκινγκ ή συναθροίζονται κοντά σε αγορές, παρά τις κυβερνητικές εντολές για την παραμονή των πολιτών στα σπίτια τους όσο περισσότερο γίνεται σύμφωνα με το Reuters.

Η δημοτική αστυνομία και οι δημοτικές υπηρεσίες αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν ότι από αύριο, Τετάρτη 8 Απριλίου, οι υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες δεν θα επιτρέπονται πλέον κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών. Όσοι θέλουν να πάνε για τρέξιμο θα μπορούν πλέον να το κάνουν μεταξύ 7 μμ και 10 πμ.

Η Γαλλία έχει θέσει σε καραντίνα τους πολίτες στα σπίτια τους από τις 17 Μαρτίου για να αποτρέψει την εξάπλωση του Covid-19. Το μέτρο αυτό παρατάθηκε ως τις 15 Απριλίου και είναι πιθανό να παραταθεί και πάλι.

Ο τελευταίος απολογισμός των νεκρών από την επιδημία του νέου κορονοϊού στη Γαλλία ανέρχεται σε 8.911.

Πηγή: newsbeast.gr