Όπως γνωστοποιεί η εταιρεία απο τον COVID-19 ασθένησε μέλος του πληρώματος του πλοίου στην γραμμή Πειραιάς - Χανιά

Την διαβεβαίωση πως έοχυν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα που έχουν ορισθεί απο τον ΕΟΔΥ στο πλαίσιο καταπολέμησης του κορωνοϊού, δίνει η ακτοπλοική εταιρεία Μινωικές Γραμμές, μετά την επιβεβαίωση κρούσματος σε μέλος του πληρώματος του ΕΓ/ΟΓ Κύδων Παλάς το οποίο εκτελεί την γραμμή Πειραιάς - Χανιά - Πειραιάς.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, ο εν λόγω ασθενής βρισκόταν εκτός πλοίου απο τις 2 Απριλίου και μετά την επιβεβαίωση του κρούσματος, το "Κύδων Παλάς" επιθεώρησε κλιμάκιο της Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά, το οποίο διαπίστωσε πως τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο ιχνηλάτησης των τυχόν επαφών που είχε το μέλος του πληρώματος έχουν ειδοποιηθεί τηλεφωνικά όλοι οι επιβάτες του πλοίου που ταξίδεψαν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, όπως αναφέρει η ανακοίνωση των Μινωικών γραμμών που ακολουθεί:

"Οι Μινωικές Γραμμές ενημερώνουν το επιβατικό κοινό και τους συνεργάτες ότι, στα πλαίσια της διαχείρισης και της λήψης των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση της έξαρσης του κορωνοϊού COVID-19, η εταιρεία υιοθετεί και ακολουθεί πολιτικές σεβόμενες τις οδηγίες προστασίας και υγιεινής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

Η εταιρεία ανακοινώνει ότι, μέλος του πληρώματος του H/S/F ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ, που δραστηριοποιείται στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά-Πειραιάς, παρουσίασε ήπια συμπτώματα του ιού COVID-19.

Το μέλος πληρώματος βρισκόταν εκτός πλοίου από 2/4/2020. Άμεσα ενημερώθηκε ο Ε.Ο.Δ.Υ και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και σε συνέχεια της σημερινής επιθεώρησης στο H/S/F ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ από κλιμάκιο Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και προφυλάξεις από την εταιρεία και το πλήρωμα του πλοίου αναφορικά με τη πρόληψη έναντι της πανδημίας του ιού COVID – 19. 

Δόθηκαν περαιτέρω οδηγίες για τη σχολαστική παρακολούθηση της υγείας του πληρώματος και επιβατών που επέβαιναν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες δρομολογίων και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το επίπεδο εκπαίδευσης του πληρώματος, την καθαριότητα του πλοίου σε όλους τους τομείς και την επάρκεια παροχής υλικών, απολυμαντικών από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Στις Μινωικές Γραμμές, έχοντας πάντα ως απόλυτη προτεραιότητα τη διασφάλιση της υγείας των πελατών μας, των συνεργατών μας, των εργαζομένων μας και του περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιούνται σε στεριά και θάλασσα, αναλαμβάνουμε δράση, υιοθετούμε υπεύθυνη στάση, τηρώντας πιστά τις οδηγίες και τις επισημάνσεις του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, για την πρόληψη και υγιεινή κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και εφαρμόζουμε με συνέπεια και αυστηρότητα, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, μία σειρά από συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα."