Το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο» και το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» παρέδωσαν τα τρόφιμα στην Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας – «Στεκόμαστε διαρκώς στο πλευρό σας» τόνισε η κ. Βαρδινογιάννη. 

Μία μεγάλη αγκαλιά αγάπης και προσφοράς για τους συνανθρώπους μας που πλήττονται περισσότερο από την κρίση πανδημίας του κορωνοϊού άνοιξαν το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο» και το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Με πρωτοβουλία της Προέδρου κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, σήμερα πραγματοποιήθηκε παράδοση τροφίμων με αποδέκτη την Ιερά Μητρόπολη Νικαίας που στηρίζει 3.000 άπορες οικογένειες από επτά Δήμους της Αττικής, οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στον Τομέα Πρόνοιας της Μητρόπολης Νικαίας και που λόγω της κρίσης του κορωνοϊού αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα επιβίωσης. Συγκεκριμένα παραδόθηκαν 1.000 δέματα με τρόφιμα όπως ζυμαρικά, όσπρια, ελαιόλαδο, αλεύρι και μπισκότα στο Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας τα οποία θα διατεθούν από τον Τομέα Πρόνοιας της Μητρόπολης σε άπορες οικογένειες στους Δήμους: Πέραμα, Κερατσίνι, Νίκαια, Κορυδαλλός, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα και Χαϊδάρι. Επιπλέον παραδόθηκαν 600 δέματα με τρόφιμα στις ενορίες των Ιερών Ναών «Παμμεγίστων Ταξιαρχών» και «Αγίας Τριάδας» στον Κορυδαλλό που στηρίζουν 600 άπορες οικογένειες.


«Η σκέψη μου είναι κοντά σας»

Η κ. Βαρδινογιάννη μάλιστα συνομίλησε μέσω skype με τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα Γεώργιο Ζώρζο, Αρχιερατικό Επίτροπο Νικαίας και Υπεύθυνο Πρόνοιας της Μητρόπολης Νικαίας μεταφέροντάς του λόγια καρδιάς για να δώσει δύναμη και κουράγιο: «Είναι βαθειά η συγκίνησή μου που επικοινωνώ μαζί σας ξανά και μάλιστα κάτω από αυτές τις συνθήκες που για όλους μας είναι πρωτόγνωρες και δύσκολες.

Οι συνθήκες αυτές και οι οδηγίες για την προστασία όλων από την πανδημία, μας κρατούν μακριά, αλλά μόνο γεωγραφικά. Η σκέψη μου είναι κοντά σας και κοντά στις άπορες οικογένειες της Μητρόπολης Νικαίας, που εδώ και χρόνια στηρίζετε με τόση αγάπη και μας δίνετε την ευκαιρία να συμβάλουμε κι εμείς από την πλευρά μας. Το Ίδρυμά μας στέκεται διαρκώς στο πλευρό σας προκειμένου να βοηθηθούν οι συνάνθρωποί μας, αλλά και το κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο της Μητρόπολης Νικαίας και των ενοριών σας. Φέτος συντάσσεται στην προσπάθεια αυτή και συμμετέχει και ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» αφιερώνοντας χρήματα από το Κοινωνικό Ταμείο Αλληλεγγύης στην στήριξη ευπαθών ομάδων με αφορμή την πανδημία που βιώνει η χώρα μας και ολόκληρος ο πλανήτης.

Εκτιμώ βαθύτατα το έργο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικαίας κυρίου Αλεξίου το οποίο έχω γνωρίσει μέσα από την μακρόχρονη συνεργασία μας. Η στήριξή μας είναι το ελάχιστο μπροστά στην ιερή του προσπάθεια. Οι ευχές μας για Καλό Πάσχα καθώς και για υγεία και ασφάλεια όλων των συμπολιτών μας και στους 7 Δήμους που καλύπτει η Μητρόπολη Νικαίας συνοδεύουν την ελάχιστη αυτή ένδειξη συμπαράστασης από την πλευρά μας. Ταπεινά σας ευχαριστώ και εύχομαι με την βοήθεια του Θεού η χώρα μας να βγει σύντομα όρθια από την δύσκολη αυτή δοκιμασία. Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!»

Από την πλευρά του ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Γεώργιος Ζώρζος ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για τη σημαντική της στήριξη αυτές τις δύσκολες ώρες τονίζοντας ότι η συμβολή της είναι πολύ σημαντική αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι η αγάπη με την οποία προσφέρει στους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί από αυτή την πρωτόγνωρη κρίση. Την ευχαρίστησε επίσης εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικαίας κυρίου Αλεξίου αλλά και του ιερέα του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αιδεσιμολογιώτατου Πρωτοπρεσβύτερου Πατρός Δημητρίου Παπασπύρου για τη μακροχρόνια στήριξη της κας Βαρδινογιάννη και του Ιδρύματός της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προσφορά του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» γίνεται με τα κονδύλια που είχαν προϋπολογιστεί για τις δράσεις του Ιδρύματος για το Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020», τα οποία θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για τη στήριξη ευπαθών ομάδων, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα. Η προσφορά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» γίνεται με κονδύλια του Κοινωνικού Ταμείου Αλληλεγγύης του Συλλόγου για το 2020 που διατίθενται για τη στήριξη ευπαθών ομάδων απέναντι στην κρίση της πανδημίας.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook