Η βαθιά γεύση από τα ρεβίθια και η πολύ ελληνική σάλτσα ντομάτας, που τα ανεβάζει γευστικά, δημιουργούν ένα εξαιρετικά αρωματικό σύνολο με φίνες πινελιές. 

Προετοιμασία: 35 λεπτά Αναμονή: 1 νύχτα Μαγείρεμα: 1 ώρα και 30 λεπτά Μερίδες: 6 Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

ρεβίθια: 500 γρ.
πράσο: 1 ψιλοκομμένο
κρεμμύδι: 1
καρότα: 2
μαϊντανός: ½ φλιτζάνι του τσαγιού
ντοματάκια κονσέρβας: 400 γρ. ψιλοκομμένα
ντοματοχυμός: ½ φλιτζάνι του τσαγιού
ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
κύβος λαχανικών: 1 (προαιρετικά)
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
σόδα σκόνη: λίγη

Εκτέλεση συνταγής

Από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύετε τα ρεβίθια σε άφθονο νερό, στο οποίο έχετε προσθέσει λίγη σόδα. Την επομένη τα τρίβετε για να φύγουν οι φλούδες.

Τα βράζετε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, χωρίς όμως να βράσουν τελείως. Τα στραγγίζετε, κρατώντας 3 φλιτζάνια από το νερό τους για να το χρησιμο- ποιήσετε στη σάλτσα.

Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο, τα καρότα και το μαϊντανό (όλα ψιλοκομμένα). Προσθέτετε τα ντοματάκια κονσέρβας, το αλάτι και το πιπέρι και βράζετε τη σάλτσα για 5’ - 10’.

Κατόπιν ρίχνετε στην κατσαρόλα τα ρεβίθια μαζί με το νερό που κρατήσατε και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να χυλώσουν. Στο τέλος, 15’ προτού ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέτετε τον ντοματοχυμό και τον κύβο (προαιρετικά).

Πηγή: icookgreek.com