Σε μία σημαντική κίνηση προέβη ο Σύλλογος Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Νομού Ηρακλείου, τις δύσκολες μέρες που περνά η Ελλάδα λόγω του κορονοϊού.  

Με δεδομένες τις μεγάλες ανάγκες σε είδη απολύμανσης και αντισηπτικών ο Σύλλογος Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Νομού Ηρακλείου, προχώρησε σε μια αξιέπαινη κίνηση διαθέτοντας 4 με 5 τόνους τσικουδιάς που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή οινοπνεύματος και απολυμαντικών υλικών.

Για την πρόθεσή του να διαθέσει αυτή τη μεγάλη ποσότητα, ο Σύλλογος έχει ενημερώσει τα αρμόδια υπουργεία τα οποία θα έρθουν σε συνεννόηση με την περιφέρεια.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Τάσος Βρέντζος στο Flashnews.gr υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους παραγωγούς. 

“Η τσικουδιά είναι η βάση των οινοπνευμάτων, είναι μία διαδικασία πολύ κοντά στο οινόπνευμα. Η χώρα μας έχει ανάγκη  από είδη πρώτης ανάγκης και κάνει εισαγωγή από τρίτα κράτη. Δεν υπάρχει και βρίσκεται σε μεγάλη έλλειψη. Έχουμε προτείνει να δωρίσουμε μία ποσότητα. Επίσημη απάντηση από το κράτος δεν υπάρχει αλλά γνωρίζουμε ότι είναι θετικοί. Είμαστε σε αναμονή. Όλοι οι παραγωγοί αγωνιούν και ανταποκρίθηκαν άμεσα, υπάρχουν πολλά τηλεφωνήματα για παράδοση τσικουδιάς. 

Περιμένουμε την τελική απόφαση από τις αρμόδιες αρχές. Μόλις εγκριθεί εμείς θα έχουμε μαζέψει την επιθυμητή ποσότητα σε δύο-τρείς μέρες.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook