«Μένουμε σπίτι – Μένουμε ΟΑΚ».

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης που επί 52 και πλέον έτη παλεύει για την ευημερία της ανθρωπότητας, για μία κοινωνία χωρίς τις ασθένειες των προκαταλήψεων και του μίσους, συνεχίζει να εκπέμπει το μήνυμα της ανθρωπιάς και του Πολιτισμού και δηλώνει δυναμικά το παρόν και στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Για τους λόγους αυτούς η πρόκληση της πανδημίας του Κορωνοϊού (Covid-19) αποτελεί πρόσκληση προς κοινωνία για το Ίδρυμα της καταλλαγής και του διαλόγου και για τούτο τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της ΟΑΚ (Ιστοσελίδα/Facebook/Istagram) θα λειτουργούν ως δύναμη καταλλαγής και επι-κοινωνίας, αποτελώντας ένα θεραπευτικό βάλσαμο σε αυτήν την περίοδο αβεβαιότητας και φόβου.

Συνεντεύξεις μέσω της εφαρμογής Skype με σημαντικές προσωπικότητες και ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, καθώς και καθημερινές διαδικτυακές δημοσιεύσεις που σχετίζονται με την καθημερινότητα και τη δοκιμασία που διανύουμε θα αναρτώνται καθημερινά από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της ΟΑΚ.
     
Ιδιαίτερα δε κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα θα υπάρξει ειδικό αφιέρωμα το οποίο θα εκφράζει το μήνυμα και τους συμβολισμούς της κάθε ημέρας, θα αναφέρει την απόδοση του κλίματος των ημερών μέσα από την Τέχνη και θα περιέχει ανάγνωση ιερών κειμένων και σχολιασμών σχετικών με το κλίμα των ημερών.
     
Παράλληλα, η Βιβλιοθήκη «Το Φως» της ΟΑΚ συνεχίζει να εκπέμπει φως γνώσεως και ελπίδας και καλεί τους φίλους της ΟΑΚ να συμμετάσχουν στις διαδικτυακές της δράσεις για μικρούς και μεγάλους, οι οποίες ως τίτλο έχουν: «Μένουμε Σπίτι – Μένουμε Βιβλιοθήκη» και αποτελούνται από τις επιμέρους δραστηριότητες: 

Α. «Ζωγραφίζοντας, μένουμε σπίτι, νικάμε τον φόβο» Δράση για τους μικρούς φίλους του Ιδρύματος, όπου θα ζωγραφίζουν σε σχέση με την επικαιρότητα.

Β. «Μία εικόνα χίλιες λέξεις» Δράση για όλους τους φίλους της ΟΑΚ με τις παρακάτω επιλογές: επιλογή από την ήδη υπάρχουσα συλλογή τους, μίας φωτογραφίας τοπίου ή ενός αγαπημένου τους, έργου Τέχνης.

Γ. «Γράφουμε από το σπίτι»
Οι φίλοι της ΟΑΚ συγγράφουν τη δική τους ιστορία με θέμα: «Πώς φαντάζομαι τον κόσμο μετά τον ιό Covid-19;» (εντός του ορίου της μίας σελίδας).

Δ. «Διαβάζουμε από το σπίτι»
Οι φίλοι της ΟΑΚ αναγινώσκουν ένα λογοτεχνικό ή ποιητικό απόσπασμα, διάρκειας έως 2 λεπτών. 

Όλες οι συμμετοχές στις παραπάνω προτάσεις, θα αποστέλλονται προς δημοσίευση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της ΟΑΚ (Ιστοσελίδα/FB/Istagram) και στον επιστημονικό συνεργάτη και Βιβλιοθηκονόμο της ΟΑΚ, κ. Ιωάννη Μουντογιαννάκη, στο email [email protected] με την ένδειξη «Μένουμε Βιβλιοθήκη».

Μένουμε σπίτι. Μαζί μπορούμε!