Η ατομική προσευχή δεν προβλέπεται στους λόγους κατ’ εξαίρεση μετακίνησης.

Την Τετάρτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε ανακοινώσει αυστηροποίηση των ελέγχων σε ό,τι αφορά τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, με στόχο να αποτραπεί η μαζική έξοδος πολιτών από αστικά κέντρα προς την περιφέρεια και η διασπορά κορονοϊού στην επαρχία την περίοδο του Πάσχα.

Η ατομική προσευχή δεν προβλέπεται στους λόγους κατ’ εξαίρεση μετακίνησης και οι ναοί θα είναι κλειστοί για το κοινό, δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Οφείλουμε να παραμείνουμε στο σπίτι, προσηλωμένοι στην κατοίκον προσευχή, να ακολουθήσουμε όλοι μαζί όσα λέει η Ιερά σύνοδος. Η ατομική προσευχή δεν προβλέπεται στους κατεξοχή τρόπους μετακίνησης, το κερί μας θα το ανάψουμε όταν τελειώσει όλο αυτό. Οι λειτουργίες θα μεταδοθούν από τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίκτυο. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν πολίτες που θα πάνε στις εκκλησίες, και δεν θα ακολουθήσουν την προτροπή της Ιεράς Συνόδου. Σε εξέταση για κορονοιό υποβάλλονται ολοι οι επιβάτες που έρχονται από εξωτερικό, ενώ οι επιβάτες οδηγούνται σε ξενοδοχεία όπου υποβάλονται σε τεστ και πανε για καραντίνα σπίτι τους για 14 ημέρες. ‘Οσοι είναι θετικοί μένουν στο ξενοδοχείο. Με αυταπάρνηση και γενναιότητα κάνουμε αυτό που πρέπει. Όταν στεκόμαστε ενωμένοι είμαστε ικανοί για το καλύτερο. Αν συνεχίσουμε να κάνουμε το σωστό θα βγούμε νικητές».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook