Για πρωτάθλημα 16 ομάδων αποφάσισε οριστικά η Super League, καθώς υπήρχαν σοβαρές ενστάσεις από την Ξάνθη, που αποχώρησε, αλλά από ΟΦΗ και Εργοτέλη. Η απόφαση της Λίγκας για το ποιες θα είναι οι δύο ομάδες που θα συμπληρώσουν τις 16, θα ληφθεί το Σάββατο.

Καμία ουσιαστική εμπλοκή δεν είχαν οι "ισχυροί" του ελληνικού ποδοσφαίρου στην απόφαση της Super League για να παραμείνουν 16 οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο φετινό πρωτάθλημα.

Τη σχετική συζήτηση μονοπώλησαν οι "μικρομεσαίοι" με τον ΟΦΗ, τον Παναιτωλικό, τον Εργοτέλη, την Κέρκυρα και την Ξάνθη να ξεκαθαρίζουν πως δεν υπήρχε περίπτωση να δεχτούν να πάει η Λίγκα σε 18, μόνο για μια ή δύο σεζόν, αλλά εφόσον αυτό θα αποτελούσε μόνιμη κατάσταση. Υπήρξε και αντίδραση από την πλευρά Γιώργου Σπανού, λέγοντας πως όταν ο Ατρόμητος είχε υποβιβαστεί δεν υπήρξε καμία τέτοια παρέμβαση για αναδιάρθρωση κατηγοριών και κάπου εκεί τινάχτηκε η υπόθεση στον αέρα.

Σημαντικό ρόλο φέρεται να έχει παίξει και η μείωση στα έσοδα των ομάδων, κυρίως των μικρομεσαίων, αφού για τις ομάδες που υπήρχαν και πέρυσι στην κατηγορία άγγιζε τις 418.000 ευρώ, ενώ στις νεοφώτιστες η μείωση άγγιζε τις 400.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί και η ύπαρξη φραστικού επεισοδίου ανάμεσα στον Πέτρο Θεοδωρίδη και παράγοντες της Λίγκας, ενώ έφτασε στο σημείο ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού να τα βάλει και με τον Απόστολο Παπουτσάκη, για να τον επαναφέρουν άμεσα στην τάξη οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση.

Στο θέμα της ψηφοφορίας για το ποιες θα είναι οι ομάδες που θα συμπληρώσουν την 16άδα, υπήρξε αίτημα από την πλευρά του Κώστα Πηλαδάκη, λόγω της διεξαγωγής γενικής συνέλευσης, να υπάρξει απαρτία. Αυτό το γεγονός και η απουσία Ξάνθης και ΠΑΟΚ (σ.σ. ο Μάκης Γκαγκάτσης δεν είχε δικαίωμα ψήφου) οδήγησε τη Λίγκα στην αναβολή της ψηφοφορίας για το μεσημέρι του Σαββάτου. Ορίζεται λοιπόν διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο δεν απαιτείται απαρτία, αλλά οι αποφάσεις μπορούν να ληφθούν με πλειοψηφία επί των συμμετεχόντων... Τη Δευτέρα (24/10) θα συνεδριάσει η ΕΠΟ, όπου θα εξετάσει την πρόταση της Λίγκας και θα πάρει την οριστκή απόφαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λίγκας για το ΔΣ του Σαββάτου:

«Ανακοινώνεται ότι συγκλήθηκε έκτακτο Δ.Σ. για το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 14:00, με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης:

Καθορισμός των ομάδων Α και Β, ως αυτές προέκυψαν από την 5/8/11 κλήρωση του πρωταθλήματος.

Διάφορα».


Στα γραφεία της Λίγκας βρέθηκε και εκπρόσωπος της ΠΑΕ Διαγόρας, και συγκεκριμένα ο πρόεδρος, Μιχάλης Σταθόπουλος. Από το πρωί οι Ροδίτες είχαν στείλει εξώδικο στη Λίγκα προκειμένου να κάνουν γνωστό πως αν προχωρήσει το πλάνο των 18 ομάδων, θα διεκδικήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους.

Παράλληλα, εξώδικο έστειλει και ο Ολυμπιακός Βόλου στη Λίγκα, προκειμένου να τους θυμίσει ότι έχουν κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα για να μην αντικατασταθεί η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ και η Καβάλα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Διοικητικό Εφετείο.

"Δεν υπήρχε ομόφωνη απόφαση" 

Στην αποχώρηση της Ξάνθης από την Γενική Συνέλευση εστίασε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Απόστολος Παπουτσάκης το γεγονός ότι οι ομάδες θα παραμείνουν 16 και δεν θα αυξηθούν τελικά σε 18.

"Στο προηγούμενο Δ.Σ. πήραμε απόφαση για διεύρηνση του πρωταθλήματος με τρεις προϋποθέσεις. Α. Να συμφωνεί η ΕΠΟ. Β. Να συμφωνεί η Nova. Γ. Να βρούμε λύση στο τεχνικό θέμα της κλήρωσης. Η ΕΠΟ ήθελε ομόφωνη απόφαση όμως από την αρχή η Ξάνθη αποχώρησε και το θέμα δεν μπήκε στην ψηφοφορία. Ένα από τα πολλά προβλήματα ήταν ότι έπρεπε να πέσουν πέντε ομάδες. Υπήρχαν και άλλα προβλήματα, τεχνικά και οικονομικά" είπε για το θέμα ο κ. Παπουτσάκης.