Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των κυβερνητικών αποφάσεων η οποία καταγγέλθηκε στον συνήγορο του καταναλωτή – Ο μόνος εργαζόμενος της οικογένειας είναι σε αναστολή εργασίας και εμπίπτει στα μέτρα

Οι εισπρακτικές της ΔΕΗ συνεχίζουν απτόητες να πιέζουν οφειλέτες.  Τι κι αν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την αναστολή της λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρειών και των δικηγορικών γραφείων που λειτουργούν ως εισπρακτικές, τουλάχιστον για τους εργαζόμενους που έχουν ενταχθεί στο καθεστώς αναστολής λειτουργίας.

Όπως φαίνεται και στην καταγγελία Χανιώτικης οικογένειας προς τον συνήγορο του Καταναλωτή, δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει τον ρόλο εισπρακτικής εκ μέρους της ΔΕΗ, μόλις χθες επικοινώνησε με την οικογένεια για οφειλή που ανέρχεται στο τεράστιο ύψος  των….330 ευρώ.

Όπως αναφέρουν οι καταγγέλλοντες « με αφορμή την ενόχληση μας χτες (9/4/20) από δικηγορικό γραφείο για το λογαριασμό της ΔΕΗ, παίρνουμε το θάρρος να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να καταγγείλουμε αυτό το γεγονός, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Είμαστε πολύτεκνη οικογένεια στα Χανιά Κρήτης, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, λόγω του εγκλεισμού, δουλεύοντας μόνο ο πατέρας, ο οποίος εν μέσω πανδημίας βρίσκεται σε αναστολή εργασίας (ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΤΟ ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ΔΠ………) περιμένοντας τα 800 ευρώ, όπως όλους.

Με αυτή λοιπόν την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο, η ΔΕΗ δίνει σε δικηγορικό γραφείο (με τηλ.:……….) τα στοιχεία μας να μας κάνει συστάσεις και να απαιτεί έμμεσα την εξόφληση του λογαριασμού μας, ο οποίος εκδόθηκε στις 7/4, ποσού 394 ευρώ και έχει ένα μικρό ανεξόφλητο ποσό της τάξεως των 330 ευρώ, το οποίο διαχειριζόμαστε και δεν το αφήνουμε να ξεφύγει.

Παρακαλώ να γίνει θέμα το γεγονός ότι μέσα σ΄ αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε, η ΔΕΗ ενοχλεί μέσω δικηγόρων για την είσπραξη ακόμα και αυτών των μικροποσών σε λογαριασμούς που κινούνται συνεχώς!!!….

Επικοινωνώ μαζί σας για να μοιραστώ την άδικη αυτή συμπεριφορά, με γνώμονα την αγωνία μας για το πως θα εξασφαλίσουμε τα προς το ζειν, πως θα διαχειριστούμε την αγωνία του παιδιού μας που δίνει πανελλήνιες φέτος, πως θα αντιμετωπίσουμε τις φοβίες και την ψυχολογική πίεση που μας δημιουργεί όλη αυτή η κατάσταση γιατί είμαστε ευαίσθητοι άνθρωποι που πριν λίγα χρόνια συμβουλευόμαστε ψυχολόγο για την τότε οικονομική κρίση.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρει συνεχώς ότι δεν πρέπει και δεν έχει το δικαίωμα κανείς να πιέζει και να ενοχλεί για οφειλές, αυτή την προτόγνωρη περίοδο που περνάμε όλοι μας και ειδικά οι πολύ ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες πάσχιζαν και πασχίζουν.

Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν έγγραφα που τα αποδεικνύουν. 

Όλα τα στοιχεία είναι στην διάθεση του Flashnews.gr ενώ ακολουθεί η καταγγελία στον Συνήγορο του Καταναλωτή.     

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook