Η επιδημιολόγος και αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας Ντάριγια Κίσιτς Τεπαβσέβιτς είναι το τελευταιο διάστημααπό τα πιο δημοφιλή πρόσωπα στη Σερβία για τον κορωνοϊό καθώς ενημερώνει τους πολίτες για την πορεία της επιδημίας στη χώρα.

Πρόκειται για ένα ένα εργό που έχει αναλάβει από κοινού με τον επιδημιολόγο Πρέντραγκ Κον.

Όπως φαίνεται και σε βίντεο οι δύο επιστήμονες κάνουν τις ενημερώσεις για την πορεία του κορωνοϊού φορώντας γάντια, αλλά όχι μάσκες.

Η Ντάριγια Κίσιτς Τεπαβσέβιτς γεννήθηκε το 1975 στο Σεράγεβο. Είναι αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και αποφοίτησε από τη Σχολή Ιατρικής του Βελιγραδίου το 2001. Έλαβε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα από την ίδια σχολή το 2006 στον τομέα της επιδημιολογίας, ενώ το διδακτορικό της είχε θέμα: «Προγνωστική αξία της ποιότητας ζωής στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της νόσου σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας».

Το 2002 εξελέγη στη θέση Βοηθού Καθηγητή στο μάθημα της Επιδημιολογίας στη Σχολή Ιατρικής. Το 2007 έγινε επίκουρη καθηγήτρια και σήμερα είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Σχολή Ιατρικής του Βελιγραδίου. Παράλληλα είναι Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας της Σερβίας.

66 οι νεκροί στη Σερβία από τον κορωνοϊό

Τα θύματα της επιδημίας του κορωνοϊού στη Σερβία έφτασαν, συνολικά, τα 66, ενώ ο αριθμός των προσβληθέντων από την Covid-19 ανέρχεται σε 2.867 και ο αριθμός των ασθενών που ανάρρωσαν σε 118.

Μεταξύ των προσβληθέντων από τον κορωνοϊό είναι και Ντανίλο Βούτσιτς ο πρωτότοκος γιος του προέδρου της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ο 22χρονος από τότε που εκδηλώθηκε η πανδημία πρόσφερε εθελοντική εργασία στην τροφοδοσία ηλικιωμένων που δεν μπορούν, εξαιτίας της απαγόρευσης που ισχύει, να εξέλθουν από την οικία τους. Ο ίδιος ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς είχε αναφερθεί πολλές φορές στην εθελοντική δράση του γιου του και της κόρης του δηλώνοντας μάλιστα ότι στην αρχή δεν φορούσαν προστατευτικές μάσκες διότι – όπως ανέφερε – υπήρχε έλλειψη.

Σημειώνεται ότι από τα μέσα Μαρτίου η Σερβία έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα λόγω του κορωνοϊού.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook