Είναι πιστεύω σαφές πως υπάρχουν συμπατριώτες μας που θεωρούν πως αν οι ίδιοι δεν φροντίσουν να επιτελέσουν το θρησκευτικό τους καθήκον διά της γονυκλισίας, ο Θεός θα στεναχωρηθεί. Στον αντίποδα υπάρχουν κι άλλοι που κατά που ο λαός λέει «και νεκρό ανασταίνει» πιστεύουν πως ο Χριστός «ανασταίνεται» από τη φασαρία των πυροτεχνημάτων. Καθένας… Το βέβαιο είναι πως αφενός η διάθεση του παντοδύναμου δε θα… χαλάσει επειδή οι πιστοί θα προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τους γύρω τους και αφετέρου, ότι και να γίνει ο Χριστός θα αναστηθεί στην… ώρα του. Το καλύτερο λοιπόν που έχουμε να κάνουμε είναι χωρίς πονηράδες να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών για δύο λόγους, όποιον προτιμά καθένας: να γιορτάσουμε με την ψυχή μας Ανάσταση τα επόμενα πολλά χρόνια, αλλά και για να τελειώσουμε με την ιστορία αυτή μια ώρα αρχύτερα. Γιατί αν το Πάσχα ξεφύγουμε, μας βλέπω να κάνουμε τα φετινά μπάνια μέσω… Skype!

Η δεύτερη μεγάλη αγωνία του κόσμου μετά την υγεία είναι οπωσδήποτε τα οικονομικά, τα οποία μετά από μια δεκαετία κρίσης ανθηρά είναι για ελάχιστους. Η κυβέρνηση και στο κομμάτι αυτό έχει δείξει τόλμη και αποφασιστικότητα, οι δυνάμεις της όμως ανεξάντλητες δεν είναι, σε μεγάλο βαθμό εξαρτόμαστε από την Ευρώπη. Όπως μετά τη βροχή βγαίνει το ουράνιο τόξο έτσι και μετά τα παρατράγουδα στο Eurogroup της Δευτέρας προχθές τα πράγματα ήταν… εξευγενισμένα. Όχι πως η Ευρώπη σώθηκε, όχι πως οι «ενάρετοι» βόρειοι έσφαξαν τον μόσχο τον σιτευτό να υποδεχτούν με ανοιχτές αγκάλες στην πατρική εστία τους «αμαρτωλούς» νότιους, αλίμονο. Δεν καταστράφηκε όμως κιόλας, οι ερμαφρόδιτες αποφάσεις, αυτές που ο πάλαι ποτέ Γιάνης αποκαλούσε δημιουργικές ασάφειες για μία ακόμα φορά επέτρεψαν στους Υπουργούς των Οικονομικών να επιστρέψουν στις πατρίδες τους «τροπαιούχοι». Οι βόρειοι γιατί οι χρηματοδοτήσεις (εκτός αυτών που συνδέονται με την υγεία) θα είναι υπό όρους, οι νότιοι γιατί «οι όροι προσαρμογής (μνημόνια) είναι εκτός συζήτησης». Και οι δύο πανηγυρίζουν για την απόφαση να αναζητηθούν «καινοτόμα χρηματοοικονομικά εργαλεία», οι βόρειοι γιατί αυτό αποκλείει τα ευρωομόλογα και οι νότιοι για ακριβώς το αντίθετο!

Μ’ αυτά και μ’ αυτά η Ευρώπη έχει δημιουργήσει έναν κουμπαρά 3,2 (!) τρισεκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό που έχει συμφωνηθεί να διατεθεί για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου της πανδημίας του κορονοϊού στον πλανήτη. Με δεδομένη την οικονομική καθίζηση ίσως δεν είναι αρκετό εξού και οι όχι αδικαιολόγητες γκρίνιες. Μπορούμε όμως να αισθανόμαστε μια σιγουριά, πως αφού φτάσαμε έως εδώ, θα βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις και σε όσα προκύψουν.

Υ.Γ. Ο αρθρογράφος θα ασκήσει το καθιερωμένο δικαίωμα στην ανάπαυση, αξιοποιώντας δημιουργικά το χρόνο με διαβάσματα, μουσική, ταινίες και φυσικά παιχνίδια με την οικογένεια. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!    

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook