“Είναι σημαντικό όλοι μας να κρατήσουμε την σωματική και ψυχική μας υγεία, αλλά με σεβασμό στα όσα πρέπει να εφαρμόζονται”.

O εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 72 νέα κρούσματα. 2081 φτάνει ο συνολικός αριθμός στην Ελλάδα. 75 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι, εκ των οποίων οι 15 γυναίκες. 77% με υποκείμενο νόσημα, 15 εξήλθαν από τα νοσοκομεία.

3 νέοι θάνατοι, 93 συνολικά, 72 έτη μέση ηλικία. 37.344 δείγματα έχουν ελεγχθεί με μοριακό έλεγχο.

“Ελπιδοφόρος πορεία που δεν πρέπει να αλλάξει”

Όπως είπε o κ. Τσιόδρας, τα μέτρα τις τελευταίες ημέρες λειτουργούν, και αυτή ελπιδοφόρα πορεία δεν πρέπει να αλλάξει.

Όπως είπε είναι σημαντικό όλοι μας να κρατήσουμε την σωματική και ψυχική μας υγεία, αλλά με σεβασμό στα όσα πρέπει να εφαρμόζονται.

“30 λεπτά περπάτημα τη μέρα είναι ένας πολύ καλός χρόνος”

Σχολιάζοντας εικόνες με πολύ κόσμο σε κάποιες περιοχές της χώρας, ο κΤσιόδρας είπε πως φυσικά και ειδικά όσο ανοίγει ο καιρός μπορεί κάποιος να βγαίνει για έναν περίπατο, αναφέροντας πως 30 λεπτά την ημέρα είναι ένας καλός χρόνος.

Ωστόσο υπενθύμισε πως πρέπει πάντα να κρατάμε τις αποστάσεις, να αποφεύγουμε τον συνωστισμό και να έχουμε πάντα στο μυαλό μας το να προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες.

Ο κ. Τσιόδρας προσέθεσε για ακόμα μια φορά πως εξαρτάται από τον κόσμο η πορεία του ιού και πως τις επόμενες εβδομάδες, αλλά και τώρα, φαίνεται να έχει ο κόσμος σε γενικές γραμμές συμμορφωθεί στα μέτρα και να έχει αποφύγει μια “καταιγίδα”. Ωστόσο δεν είναι ακόμα ώρα χαλάρωσης.

Χαρδαλιάς: “Διπλάσιες οι λαϊκές”

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε επίσης ότι θα λειτουργήσουν από εβδομάδα διπλάσιες λαϊκές απ’ ότι λειτουργούν τώρα, προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός στις ήδη υπάρχουσες.

Σχετικά με τον καταυλισμό των Ρομά στην Λάρισα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι βρέθηκαν 4 άτομα θετικοί στον ιό.

«Είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, πέρα από την επιδημιολογική εικόνα, τα πάντα είναι οριακά. Εξετάζουμε τα δεδομένα κάθε 12 ώρες. Βρισκόμαστε σε υψηλή ετοιμότητα,  και δεν έχουμε κανένα περιθώριο χαλάρωσης,ο  βαθμός επιφυλακής είναι υψηλός» επεσήμανε τέλος ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Αμφότεροι τόνισαν, ότι ενώ η χώρα βρίσκεται σε πολύκαλό επίπεδο, σε εξαιρετικά καλύτερο σε σχέση με άλλες χώρες, απαιτείται από όλους προσήλωση στα μέτρα που έχουν αποφασιστεί και επ’ ουδενί, εφησυχασμός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook