Με το δεξί θέλει να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ των ανδρών ο ΑΓΟΡ που στην πρεμιέρα φιλοξενεί το Σάββατο στις 5 το απόγευμα στο Κλειστό «Μελ. Μερκούρη» την ομάδα του Ίκαρου Καλλιθέας.

Το κλίμα στην ομάδα του Ρεθύμνου είναι εξαιρετικό και ο ΑΓΟΡ δείχνει έτοιμος να επανέλθει με τις καλύτερες προϋποθέσεις στο πρωτάθλημα της Α1 μετά την πρώτη του παρουσία τη σεζόν 2007-2008.

Το ευχάριστο για τον Στέργιο Κουφό είναι ότι δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα για το αυριανό παιχνίδι στο οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του και ο νεοαποκτηθείς Ντιόν Κρίστμας που πήρε την θέση του Κάσεϊ Μίτσελ που τιμωρήθηκε με δίμηνο αποκλεισμό λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών.

Ο προπονητής του ΑΓΟΡ μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για την πρεμιέρα με τον Ίκαρο στάθηκε ιδιαίτερα στην απουσία του Μίτσελ λέγοντας : «Η περιπέτεια με τον Μίτσελ μας έχει καταβάλει. Η επιθετική μας φιλοσοφία πήγε χαμένη αφού πλέον δεν έχουμε έναν παίκτη που σκόραρε 20-25 πόντους. Πλέον κοιτάμε μπροστά και πιστεύουμε ότι ο Κρίστμας θα βοηθήσει».

Όσο για το παιχνίδι ο έμπειρος τεχνικός τόνισε : «είναι πιο έτοιμη ομάδα από εμάς. Είναι ποιοτική ομάδα και ξεκίνησε πρώτη την προετοιμασία της. Είναι ο πιο έτοιμος σύλλογος στην Α1 και πρόκειται για ένα δύσκολο ματς. Ελπίζω ότι τα παιδιά με τη βοήθεια του κόσμου και του Θεού θα ανταπαξέλθουν στις δυσκολίες του αγώνα».

Στον ΕΣΑΚΕ μίλησε και ο Αβραάμ Καλλινικίδης εκπροσωπώντας τους παίκτες της ρεθυμνιώτικης ομάδας. Χαρακτηριστικά τόνισε: «Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη ειδικά για νεοφώτιστες ομάδες. Παίζουμε στην έδρα μας, ο Ίκαρος είναι μία ποιοτική ομάδα, αλλά εμείς πρέπει να κερδίσουμε πάση θυσία». Όσο για τις προσθήκες της τελευταίας στιγμής (Νάγκις και Κρίστμας) είπε: «Σε κάθε ομάδα πάντα υπάρχουν δυσκολίες και απρόοπτα. Όταν όμως μπούμε στο γήπεδο πρέπει να τα ξεχάσουμε όλα».

Το πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας στην Α1 κατηγορία μπάσκετ των ανδρών που θα γίνει σε τρεις δόσεις έχει ως εξής :

Σάββατο 22/10

KΟΛΟΣΣΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 17:00
Διαιτητές: Αναστάσιος Πηλοΐδης, Πέτρος Παπαπέτρου, Χρήστος Παναγιώτου.
ΑΓΟΡ – ΙΚΑΡΟΣ 17:00
Διαιτητές: Ιωάννης Φούφης, Αναστάσιος Μάνος, Κυριάκος Ταβουλαρέας.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ 17:00
Διαιτητές: Σπυρίδων Γκόντας, Αλέξανδρος Ψαριανός, Κωνσταντίνος Σταματόπουλος.

Κυριακή 23/10

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – ΚΑΟΔ 17:00
Διαιτητές: Χρήστος Χριστοδούλου, Χαράλαμπος Καρακατσούνης, Στέφανος Μαγκλογιάννης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΡΗΣ 17:00 (κεκλεισμένων)
Διαιτητές: Βασίλης Αφεντουλίδης, Γεώργιος Πουρσανίδης, Ιωάννης Τσούνας.

Δευτέρα 23/10

ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 17:00 (κεκλεισμένων)
Διαιτητές: Χρυσόστομος Σχινάς, Παναγιώτης Αναστόπουλος, Αστέριος Γκούμας.

Ρεπό: ΜΑΡΟΥΣΙ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook