Συνεδρίασαν σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης οι επικεφαλής των παρατάξεων της Περιφέρειας Κρήτης με θέμα: «Ενημέρωση για τις Δράσεις της Περιφέρειας και προγραμματισμός ενεργειών κατά τη διάρκεια λήψης μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μετά την ενημέρωση του Περιφερειάρχη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μαρκογιαννάκης συνεχάρη τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Βαμβακά για την αγορά των 20 αναπνευστήρων οι οποίοι θα συμβάλουν σε περίπτωση ανάγκης στην αύξηση των ΜΕΘ των νοσοκομείων της Κρήτης.

Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση, ο Περιφερειάρχης  επιβεβαίωσε την πραγματοποίηση ψεκασμών απολύμανσης και τη διάθεση υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε χώρους όπου συγχρωτίζονται αναγκαστικά εν δυνάμει ανήκοντες σε ευπαθείς ομάδες, όπως σε γηροκομεία, οικισμούς των Ρομά. Στο σημείο αυτό ο κ. Μαρκογιαννάκης επεσήμανε την ανάγκη  να συμβεί κάτι αντίστοιχο στις φυλακές και τα στρατόπεδα.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης ζήτησε επίσης να υπάρξει ενημέρωση για τις ποσότητες διαθέσιμων μασκών, στολών και αντισηπτικών καθώς και τις ποσότητες που αναμένουμε τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το σύνολό τους είναι επαρκές, σύμφωνα και με την εισήγηση της διοίκησης της ΥΠΕ.

Τέλος, πρότεινε να επαναληφθεί τις επόμενες ημέρες μια τηλεδιάσκεψη με αποκλειστικό θέμα την συζήτηση και την πρόταση μέτρων από πλευράς της Περιφέρειας Κρήτης για την ενίσχυση της οικονομίας της Κρήτης, τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα αλλά και στο σύνολο της επιχειρηματικότητας του νησιού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook