Μια σειρά από παράξενα λαμπερά «δαχτυλίδια» έχουν εντοπιστεί να επιπλέουν στα νερά στα ανοικτά των ακτών της Αυστραλίας.

Επιστήμονες θεωρούν ότι αυτοί οι κύκλοι έχουν σχηματιστεί από χιλιάδες μικρούς οργανισμούς, που ονομάζονται σιφωνοφόρα. Ο εξωτερικός δακτύλιος των οργανισμών υπολογίζεται ότι έχει διάμετρο 47 μέτρα.

«Το θέαμα δίνει την εικόνα ενός μεγάλου οργανισμού, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολλές χιλιάδες οργανισμοί που σχηματίζουν μια οντότητα», δήλωσε ο θαλάσσιος βιολόγος Στέφαν Σίμπερτ του Πανεπιστημίου Μπράουν. Κάθε μεμονωμένος οργανισμός λειτουργεί σαν επιμέρους όργανο του μεγαλύτερου δακτυλίου και έχει διαφορετική λειτουργία. Άλλοι έχουν σαν ρόλο να «επιτίθενται» σε άλλους οργανισμούς, ενώ άλλοι έχουν κόκκινα σημεία στο σώμα τους για να προσελκύσουν φαγητό.

Διάφορες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται ώστε να μελετήσουν τη θαλάσσια περιοχή της Αυσταλίας και πρόσφατα η ομάδα που ασχολείται με την έρευνα είχε την ευκαιρία να δει αυτό το ασυνήθιστο θέαμα.«Όλοι εντυπωσιάστηκαν όταν είδαν τους λαμπερούς δακτυλίους», δήλωσαν οι βιολόγοι Νέριδα Ουίλσον και η Λίζα Κιρκεντάλε από το Μουσείο της Δυτικής Αυστραλίας. «Υπήρξε πολύς ενθουσιασμός. Έχουμε εντοπίσει και παλαιότερα σιφωνοφόρα  αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook