Στις 15 Απριλίου 2020 το επίκαιρο Domino Effect του TEDxChania

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Όσο περνούν οι μέρες της πανδημίας, οι πληροφορίες χρονολογούν το πρώτο κρούσμα του ιού τον Νοέμβριο 2019, στην Κίνα. Έκτοτε, μία χώρα μετά την άλλη δήλωσε το πρώτο κρούσμα από τον ιό στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Το πρώτο κρούσμα σε μία χώρα πυροδότησε με τη σειρά του μία αλληλουχία δράσεων και αντιδράσεων. Συμβουλές προσωπικής υγιεινής, περιορισμένες μετακινήσεις, καραντίνα, απαγόρευση κυκλοφορίας. Ένα domino effect που δεν αφήνει ούτε έναν ανεπηρέαστο.

Πάνε αρκετές μέρες που #menoumespiti, και από όλα τα παράθυρα του σπιτιού, επιμένουμε να κοιτάζουμε το ψηφιακό για να δούμε τι συμβαίνει στον κόσμο. Κορυφαία πανεπιστήμια εκπονούν  μελέτες με αντικρουόμενα αποτελέσματα, οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν, τα fake news κάνουν πάρτι ενώ η επιστημονική κοινότητα προσπαθεί για το καλύτερο.

Ακριβώς τρεις μήνες μετά το πρώτο κρούσμα, η Κίνα φαίνεται να έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο. Θα παρατηρήσουμε το ίδιο και στον υπόλοιπο κόσμο; Ποιες θα είναι οι συνέπειες σε όρους υγείας, εργατικής απασχόλησης, τουρισμού, οικονομίας και κοινωνικών σχέσεων; Πώς θα ανταπεξέλθει το σύστημα παιδείας, το σύστημα υγείας και η βιομηχανία σε αυτό το αμφιβόλου χρόνου lockdown; Και πως θα μας βρει η επόμενη μέρα;

Στο Domino Effect, αν αφαιρέσεις ένα κομμάτι το φαινόμενο σταματά. Σε αυτή την μεταφορά, ποιο είναι το κομμάτι του domino που μπορεί να κάνει τη διαφορά; Κι αν τελικά αυτό το κομμάτι δεν υπάρχει, τι μπορούμε να περιμένουμε οικονομικά, κοινωνικά, εργατικά, ψυχολογικά, στο τέλος αυτής της πανδημίας; 

Στις 15 Απριλίου, στις 19:00, #menoumespiti και συντονιζόμαστε για να ακούσουμε 3 ομιλητές από τα πεδία της οικονομίας, της ψυχολογίας και της τέχνης που θα αναλύσουν τη σημασία και τις προεκτάσεις που έχει η κατάσταση που βιώνουμε μέσα από την ψυχολογία της μάζας και τις εργατικές και οικονομικές εξελίξεις.

Κι όλα αυτά, με την ισχυρή υπενθύμιση ότι μένοντας σπίτι, δεν απομονωνόμαστε. Απομονώνουμε. Stay safe  και επισκεφθείτε το https://tedxchania.com/dominoeffect/ για περισσότερες λεπτομέρειες και κρατήσεις στο πρώτο virtual event του TEDxChania”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook