Ο Δήμος Πλατανιά ανακοινώνει, ως προβλέπεται,  ότι  ματαιώνεται  η παραδοσιακή εμποροπανήγυρη της Μεγάλης Παρασκευής στις Βουκολιές.

Μια παραδοσιακή γιορτή,  όχι μόνο των συντοπιτών μας αλλά και πολλών αποδήμων,   άμεσα συνδεδεμένη με την τοπική κοινωνία  και τη διατήρηση της ιστορικής μας παράδοσης.

Η ιστορική εμποροπανήγυρης, συνυφασμένη με την τοπική οικονομία και τα έθιμα του τόπου μας  χρονολογείται  από τα τέλη του 19ου αιώνα, όπως αναφέρει και ο Άγγλος περιηγητής Spratt. Το παραδοσιακό Παζάρι των Βουκολιών, τόπος συνάντησης και κοινωνικής χαράς, είναι μια παράδοση που επαναλαμβανόταν  συνεχώς  ακόμα και  στις πιο δύσκολες στιγμές της πρόσφατης ιστορία μας.

Φέτος λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί στα οποία  όλοι υπεύθυνα συμμετέχουμε, ώστε  να βοηθήσουμε στην πρόληψη της μετάδοσης του ιού covid-19, δεν θα πραγματοποιηθεί .

Ευχόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας, αλλά και στους επισκέπτες που μας τιμούσαν κάθε χρόνο με την παρουσία τους, να έχουν υγεία και δίνουμε ραντεβού   τη Μεγάλη Παρασκευή του 2021, να είμαστε όλοι εκεί παρόντες και έως τότε  να στηρίζουμε τις τοπικές μας επιχειρήσεις .

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook