Θύμα απάτης έπεσε μια Χανιώτισσα η οποία, κατά τα φαινόμενα, δεν είναι η μοναδική ως περίπτωση.

Μια απάτη εις βάρος της καταγγέλλει Χανιώτισσα στο Flashnews.gr εφιστώντας την προσοχή και άλλων ανθρώπων που έχουν σκοπό να κάνουν αγορά προϊόντων μέσω διαδικτύου.

Συγκεκριμένα η γυναίκα είδε στο Facebook μια διαφήμιση (από τις πολλές που προβάλλονται στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης) μιας “εταιρείας” πώλησης παπουτσιών.

Αποφάσισε να αγοράσει ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια το κόστος του οποίου ανερχόταν στα 39 ευρώ. Μίλησε με άτομο από την “εταιρεία” μέσω messenger για να κάνει την παραγγελία της. Στα μηνύματα της ζήτησαν διεύθυνση και όνομα αποστολής. Η παραγγελία θα πληρωνόταν με αντικαταβολή, κατά την παράδοση δηλαδή των παπουτσιών στη γυναίκα.

Μετά από ανταλλαγή των απαραίτητων πληροφοριών μέσω messenger, απεστάλη η παραγγελία. Η γυναίκα παρέλαβε τα παπούτσια μετά από 2-3 ημέρες, αφού πρώτα πληρωσε και το αντίτιμο της αντικαταβολής.

Δυστυχώς για εκείνη, διαπίστωσε ότι τα παπούτσια που της είχαν αποσταλεί δεν είχαν καμία σχέση με αυτά που είχε παραγγείλει και ήταν και σε διαφορετικό νούμερο. Ήταν μάλιστα πολύ κακής ποιότητας.

Να σημειωθεί ότι στο κουτί αποστολής δεν υπήρχαν καν τα στοιχεία αποστολέα και φυσικά.. δεν υπήρχε απόδειξη.

(Τα παπούτσια που παρήγγειλε)

(Τα παπούτσια που της έστειλαν)

Η γυναίκα έσπευσε να επικοινωνήσει μέσω facebook με την “εταιρεία”. Προς μεγάλη της έκπληξη διαπίστωσε ότι ο λογαριασμός της εταιρείας στο Facebook, δεν υπήρχε πια.

Επιχείρησε να στείλει μέσω messenger μήνυμα, όπως ακριβώς είχε κάνει και κατά τη διαδικασία της παραγγελίας. Όμως πλέον οι συνομιλίες δεν μπορούσαν να γίνουν, είχε μπλοκαριστεί , δεν της έβγαζε πεδίο αποστολής μηνύματος και ο λογαριασμός στο messenger φαινόταν ανενεργός.

(Αυτές ήταν οι συνομιλίες που είχε κάνει κατά την παραγγελία και πλέον στο εικονίδιο η εταιρεία έχει εξαφανιστεί και φαίνεται ο λογαριασμός ως χρήστης του facebook, δεν υπάρχει πεδίο αποστολής νέου μηνύματος και αναγράφεται ότι το άτομα δεν είναι διαθέσιμο στο messenger)

Επικοινώνησε με την εταιρεία ταχυμεταφορών μέσω της οποίας της εστάλησαν τα παπούτσια, τους ανέφερε το πρόβλημα και της απάντησαν ότι δεν ήταν δική τους ευθύνη. Μάλιστα όπως ανέφερε η γυναίκα στο Flashnews.gr, υπάλληλος της εταιρείας ταχυμεταφορών της ανέφερε ότι υπήρξε άλλη μια τέτοια περίπτωση στα Χανιά, ανθρώπου που παρήγγειλε παπούτσια από αυτό το site και της εστάλη κάτι άλλο από αυτό που παρήγγειλε και στη συνέχεια δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με την εταιρεία γιατί είχε εξαφανιστεί.

Επικοινώνησε με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κυρίως για να μπει τέλος στη δράση των απατεώνων και να μην πέσουν θύματά τους και άλλοι, όμως από τη Δίωξη της είπαν ότι πρέπει πρώτα να κάνει μήνυση στην αστυνομία, μια διαδικασία που κοστίζει και είναι χρονοβόρα.

Να σημειωθεί ότι όπως μας είπε η γυναίκα έχει δει και κάποιες άλλες “εταιρείες” να διαφημίζονται στο facebook με τις ίδιες φωτογραφίες παπουτσιών αλλά διαφορετικά ονόματα.

Είναι απαραίτητο, ειδικά αυτές τις ημέρες που η πλειοψηφία των αγορών γίνεται διαδικτυακά, να είναι προσεκτικοί οι πολίτες. Να μην εμπιστεύονται άγνωστες υποτιθέμενες εταιρείες που μπορεί να είναι φαντάσματα και να διπλοελέγχουν από πού κάνουν τις παραγγελίες τους, γιατί κυκλοφορούν πολλοί απατεώνες που φαίνεται δρουν ανενόχλητοι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook