Η δωρεά έρχεται να καλύψει μεγάλο μέρος των αναγκών που έχουν αυξηθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοιού

Σε μια μεγάλη δωρεά προς το νοσοκομείο Χανίων προχώρησε η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων. Σήμερα, το πρωί μοιράστηκαν 15.000 μάσκες χειρουργικού τύπου στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Πρόκειται για μια σημαντική δωρεά που στόχο εχει να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες προστασίας του προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος λόγω της εξάπλωσης του Covid 19.

Ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων Μιχαήλ Μαρακάκης, σε σχετική δηλωσή του αναφέρει: «Το σύνολο της χώρας έχει εισέλθει σε μια πρωτόγνωρη και δύσκολη μάχη ενάντια στον COVID-19. Πρέπει όλοι μαζί, πολιτεία, φορείς, επιχειρήσεις και πολίτες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να κερδίσουμε τη μάχη με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειας. Η Τράπεζά μας, επιβεβαιώνοντας ακόμα μια φορά τον κοινωνικό της ρόλο, θα συμβάλλει στο μέγιστο βαθμό των δυνατοτήτων της στη συλλογική εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας».

Η Νάντια Αϊβάτογλου από τη Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων υπογράμμισε τα εξής: “Η Τράπεζα Χανίων, δορίζει σήμερα στο νοσοκομείο Χανίων 15.000 μάσκες, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης. Οι μάσκες θα διατεθούν για τις ανάγκες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ιδρύματος και είναι χειρουργικού τύπου. Αυτοί οι άνθρωποι ειδικά αυτό τον καιρό δίνουν μία τεράστια μάχη εν μέσω της πανδημίας που μαστίζει τη χώρα. Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο τους, καλή δύναμη και καλή ανάσταση”. 

Από την πλευρά του ο Διοικητής Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, τόνισε ότι “Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, καθώς και σε όλα τα στελέχη και τους εργαζόμενους της Τράπεζας, για αυτή τους τη δωρεά. Να ευχηθούμε καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση και δύο μηνύματα “Μένουμε σπίτι” και “Η υγεία μας ενώνει”. Επίσης, θέλουμε να πούμε ένα ”ευχαριστώ” στον Σύλλογο Εργαζομένων του νοσοκομείου για την αμέριστη βοήθεια και την αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση και με την ένωση γιατρών ΕΣΥ στον κοινό σκοπό που είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας”. 

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Χανίων, Βαρδής Γεωργακάκης, ανέφερε σχετικά με τη δωρεά “Είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα μέσω της Τράπεζας Χανίων να παραλάβουμε σαν νοσοκομείο σε συνεργασία με τη διοίκηση, τον σύλλογο εργαζομένων, την τράπεζα και τον πρόεδρο Μιχάλη Μαρακάκη, ένα υλικό που γνωρίζουμε όλοι πόσο δυσεύρετο είναι στις ημέρες μας, πόσο μεγάλη είναι η αξία του. Δεν είναι μόνο η ποσότητα και η τιμή σε χρήματα που κοστίζει το υλικό. Η αξία του είναι τόσο μεγάλη, γιατί απευθύνεται καθαρά στην προστασία, του υγειονομικού προσωπικού μας. Αυτό είναι και το μέλημα του συλλόγου μας να προστατεύσουμε το προσωπικό μας και να θωρακίσουμε τα Χανιά, γιατί αν καταρρεύσει το νοσοκομείο Χανίων, καταρρέει όλη η πόλη”. 

Αξιζει να αναφερθεί ότι στην πύλη του νοσοκομείου, προσωπικό θερμομετρεί όλους όσοι εισέρχονται στον χωρο ρωτώντας παράλληλα αν εχουν παρουσιάσει πυρετό, βήχα ή δύσπνοια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook