Η χώρα χαλαρώνει το lockdown – Εξετάζονται και οι κανόνες για το άνοιγμα καταστημάτων

Η Πολωνία θα ανοίξει και πάλι τη Δευτέρα πάρκα και δάση και μετά θα επανεξετάσει τους κανόνες για τον αριθμό των πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτοχρόνως μέσα στα καταστήματα, καθώς η χώρα αρχίζει να χαλαρώνει το lockdown που έχει επιβληθεί εξαιτίας του κορονοϊού, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Κρατικής Περιουσίας Γιάτσεκ Σασίν.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τις λεπτομέρειες του κυβερνητικού σχεδίου για τη χαλάρωση των περιορισμών στη δημόσια ζωή, οι οποίοι επιβλήθηκαν για να μειωθεί η διάδοση του ιού.

«Τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα. Πιστεύω πως πρώτα, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, μπορούμε να περιμένουμε το άνοιγμα δασών, χώρων πρασίνου», δήλωσε ο Σασίν στον ιδιωτικό ραδιοσταθμό RMF. Πρόσθεσε πως η Πολωνία θα επανεξετάσει επίσης τους κανονισμούς για τον αριθμό των πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στα καταστήματα, όμως δεν είπε πότε θα τεθούν σε ισχύ ενδεχόμενοι νέοι κανονισμοί.

Ο Σασίν δήλωσε επίσης πως είναι πολύ νωρίς για να γίνει λόγος για επαναλειτουργία των σχολείων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook