Νέα αυστηρά μέτρα ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής προστασίας για τις μέρες του Πάσχα – Οι πίνακες με την πορεία της επιδημίας

Σφίγγει ο “κλοιός” για εκείνους που προσανατολίζονται άσκοπες μετακινήσεις μέσα στο Πάσχα. Διπλασιασμό προστίμων (300 ευρώ αντί για 150 ευρώ) και αφαίρεση πινακίδων ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, για μετακινήσεις πολιτών χωρίς λόγο από τις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έως τις 12 το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα προς Τρίτη του Πάσχα.

Επίσης θα πρέπει να αποδεικνύεται η μετακίνηση για παροχή βοήθειας σε συνάνθρωπό που έχει ανάγκη, με την αιτιολογία Β4.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς:

“Η πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε έχει αλλάξει τα πάντα γύρω μας. Οι 9 στους 10 δηλώνουν ότι θα γιορτάσουν με βάση τους κανόνες που επιβάλλουν οι συνθήκες. Τους ευχαριστούμε και τους ευγνωμονούμε, είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ.Χαρδαλιάς είπε όμως ακόμα ότι οι λίγοι που λένε ότι δεν θα ακολουθήσουν τις οδηγίες θα πάρουν στο λαιμό τους τους υπόλοιπους. Λένε ότι θα κάνουν ετοιμασίες και ότι δεν θα ακολουθήσουν κανέναν κανόνα. Την ημέρα του Πάσχα ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει”.

Βίντεο η δήλωση Χαρδαλιά

Για το λόγο αυτό υπερ-τόνισε την ύπαρξη δύο επιπλέον μέτρων για τις ημέρες του Πάσχα:

“Το πρώτο μέτρο είναι ότι από το Μεγάλο Σάββατο και ως τη Δευτέρα του Πάσχα επεκτείνουμε σε όλη τη χώρα το μέτρο του προστίμου των 300 ευρώ και αφαίρεσης πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση

Ο κωδικός Β4 (παροχή βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη) θα ελέγχεται σαρωτικά σε όλη την χώρα. Αλλιώς 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Επανέλαβε επίσης ότι θα είναι κλειστές οι εκκλησίες για τους πιστούς, όπως και τα κοιμητήρια.

Τσιόδρας: Τρεις νέοι θάνατοι στην Ελλάδα, 105 συνολικά, 15 τα νέα κρούσματα

Επίσης, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας πάνω από 2.109.000 εκατ κρούσματα έχουν καταγραφεί και πάνω από 137.060 θάνατοι, ενώ 526.000 ανάρρωσαν.

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν:

15 νέα κρουσματα – 2.207 συνολικά, 56,2% άνδρες
569 σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό, 921 σχετιζόμενα με επαφές γνωστού κρούσματος
69 διασωληνωμένοι
33 πήραν εξιτήριο
3 νέος θανάτους – 105 συνολικά στη χώρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook