Τη Μεγάλη Εβδομάδα το Δίκτυο Ακαδημιών της ΠΑΕ Χανιά διοργάνωσε τρία διαδικτυακά σεμινάρια για την περαιτέρω επιμόρφωση των προπονητών. 

Την αρχή έκανε ο προπονητής-συγγραφέας Θανάσης Τερζής και ακολούθησαν ο καταξιωμένος προπονητής φυσικής κατάστασης Βασίλης Αλεξίου και η αθλητική ψυχολόγος Λίνα Ψούνη.

Από την επόμενη εβδομάδα τα σεμινάρια θα συνεχιστούν με επόμενο εισηγητή τον Γιώργο Καχριμάνη.

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Χανιά αναφέρει τα εξής:

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των διαδικτυακών σεμιναρίων που διοργανώνει το Δίκτυο Ακαδημιών της ΠΑΕ Χανιά.
Σε συνεργασία με το soccercoach.gr διοργανώθηκαν τη Μεγάλη Εβδομάδα τρία webinars με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μέσα από τα οποία είχαν την ευκαιρία για περαιτέρω επιμόρφωση προπονητές των Ακαδημιών που συμμετέχουν στο Δίκτυο της ΠΑΕ Χανιά, αλλά και συνάδελφοί τους απ’ όλη την Ελλάδα.

ΤΟ 1ο WEBINAR
Η αρχή έγινε με τον προπονητή ποδοσφαίρου-συγγραφέα Αθανάσιο Τερζή, που εκτός της ανάλυσης των τακτικών καταστάσεων που έκανε έστειλε και το μήνυμα για τις δυνατότητες του Ελληνα προπονητή και την αλληλεγγύη που πρέπει να διακρίνει τους προπονητές, για να τις προβάλλουν και να τις αναδείξουν προς όφελος όλων.

Ο κ. Τερζής έκανε εισήγηση με θέμα “Ο ρόλος των επιθετικών μέσων στη δημιουργία και εκμετάλλευση υπερφορτώσεων στον σχηματισμό 1-4-3-3”, όπου και ανέλυσε την τακτική της Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα στο επιθετικό τρίτο.

ΤΟ 2ο WEBINAR

Το 2ο διαδικτυακό σεμινάριο είχε θέμα: “Και ξαφνικά… Covid-19! Συνέπειες αποπροσαρμογής και αθλητική φόρμα” και εισηγητής ήταν ο καταξιωμένος προπονητής φυσικής κατάστασης Βασίλης Αλεξίου. Η εισήγησή του κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για περίπου δύο ώρες, όπου ο κ. Αλεξίου είχε την ευκαιρία για σημαντικές τοποθετήσεις, κατευθύνσεις και λύσεις για την ιδιαίτερη αυτή περίοδο της πανδημίας για τους ποδοσφαιριστές και τις ομάδες.

ΤΟ 3ο WEBINAR

Η “Αντιμετώπιση των ψυχολογικών επιπτώσεων της καραντίνας – Τρόποι για να διαχειριστούμε την κατάσταση εν μέσω κορωνοϊού” ήταν το θέμα που αναλύθηκε στο 3ο σεμινάριο σε εισήγηση από την αθλητική ψυχολόγο Λίνα Ψούνη. 

Με απλό και κατανοητό τρόπο η κ. Ψούνη παρουσίασε τις αγωνίες και τα ερωτήματα που υπάρχουν για την περίοδο της καραντίνας και έδωσε κατευθύνσεις, λύσεις και συμβουλές για τους τρόπους αντιμετώπισης μικρών και μεγάλων ποδοσφαιριστών.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Τα διαδικτυακά σεμινάρια θα συνεχιστούν από την επόμενη εβδομάδα, με τη “σκυτάλη” να περνάει την Τρίτη του Πάσχα 21 Απριλίου στον κ. Γιώργο Καχριμάνη, με θέμα “Ο γονιδιακός έλεγχος στον αθλητισμό. Ο πρωταθλητής γεννιέται ή γίνεται”.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook