Το κατάστημα στο οποίο εργαζόταν έκλεισε λόγω κορωνοϊού – Τον ενημέρωσαν ότι δεν δικαιούται το επίδομα των 800 ευρώ – Περιμένει από τον ΕΦΚΑ το επίδομα ασθενείες αλλά δεν βρίσκει άκρη

Πρώτη ενημέρωση 13.50 / Τελευταία ενημέρωση 15.16

Σε αδιέξοδο έχει βρεθεί ένας Χανιώτης ο οποίος περιμένει πάνω από 20 ημέρες να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το επίδομα ασθενείας που δικαιούται από τον ΕΦΚΑ για να ζήσει ο ίδιος με την οικογένειά του, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει δει χαραμάδα φωτός.

Μάλιστα, στις επανειλλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τον ΕΦΚΑ δεν κατάφερε να βγάλει άκρη.

Πρόκειται για έναν άνδρα που έκανε δυο δουλειές, σε 4ωρη βάρδια η κάθε μια, πρωί απόγευμα. Η πρώτη του δουλειά ανήκει σε κατηγορία επιχείρησης που έκλεισε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Δυστυχώς, για τον ίδιο λίγο πριν κλείσει η επιχείρηση έπεσε την ώρα της δουλειάς με αποτέλεσμα να χρειαστεί να υποβληθεί σε επέμβαση. Το εργατικό ατύχημα δηλώθηκε στον λογιστή της επιχείρησης ο οποίος έκανε τις διαδικασίες για να πάρει την αναρρωτική άδεια.

Ακολούθησε η αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης λόγω κορωνοϊού. Όπως λέει στο Flashnews.gr, οι υπόλοιποι συνάδελφοί του που μπήκαν σε αναστολή πήραν το επίδομα των 800 ευρώ. Όμως όπως μας λέει ο ίδιος, ενημερώθηκε ότι λόγω της αναρρωτικής άδειας στην οποία βρισκόταν δεν μπορούσε να κάνει αίτηση για τα 800 ευρώ.

Από εκεί αρχίζει για τον ίδιο ένα ψυχολογικό μαρτύριο στην προσπαθειά του να πάρει το επίδομα ασθενείας από τον ΕΦΚΑ. Ενώ έκανε προς τον ΕΦΚΑ την αίτηση για επίδομα ασθενείας έχουν περάσει πάνω από 20 μέρες και δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση προς τον ίδιο για να πάει να καταθέσει τα χαρτιά του ώστε να πάρει το επίδομα.

Όπως αναφέρει στο Flashnews.gr τα τηλέφωνα που κάνει καθημερινά στις υπηρεσίες είναι δεκάδες όμως κανείς δεν απαντά. Μόνο μια φορά του απάντησαν ότι έχουν πολλά αιτήματα σε φέρουν εις πέρας. 

Το θέμα είναι ότι ο άνθρωπος είναι εγχειρισμένος, έχει μια οικογένεια με δυο παιδιά, στην οποία μέχρι το ατύχημα εργαζόταν μόνο εκείνος. Έτσι το μοναδικό εισόδημα που έμπαινε στο σπίτι ήταν από τον ίδιο. 

Η οικογένεια περιμένει αυτά τα χρήματα για να ζήσει και όπως μας λέει χαρακτηριστικά: “Εγώ τι θα κάνω, δεν είναι ότι θα τα χάσω τα χρήματα, αλλά τώρα τα χρειάζομαι όχι όταν γίνω καλά”!

Είναι απαράδεκτο να καθυστερούνται από τον ΕΦΚΑ διαδικασίες που δεν έχουν να κάνουν με έξτρα επίδομα επικουρικού χαρακτήρα αλλά με μέρος του μισθού που θα έπαιρνε ο εργαζόμενος, άρα χρήματα ζωτικής σημασίας για την ίδιο και την οικογένειά του. 

Τελευταία ενημέρωση: Άμεση παρέμβαση των κεντρικών του ΕΦΚΑ μετά το δημοσίευμα (δείτε εδώ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook