Η  Νομαρχιακή  Eπιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Χανίων, με αφορμή τα 53 χρόνια από την επιβολή της δικτατορίας εξέδωσε ανακοίνωση.

Σε αυτήν αναφέρει τα εξής: «Η 21η Απριλίου είναι μια μέρα που κανένας δεν πρέπει να ξεχνά, καθώς η ξενοκίνητη Χούντα των Συνταγματαρχών έβαλε τη χώρα σε γύψο, σε διεθνή απομόνωση και οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου. Καθώς τα χρόνια περνούν, η μνήμη πρέπει να μένει ζωντανή στα σχολεία, στις οικογένειες, στη Βουλή, στον δημόσιο διάλογο.

Η καλύτερη αντίσταση απέναντι στον φασισμό είναι η καθημερινή μας πρακτική. Αντίσταση στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία. Αντίσταση, με περισσότερη δημοκρατία ,αλληλεγγύη σε όποιον έχει ανάγκη, στον πρόσφυγα, στον φτωχό, στον άρρωστο. 

 53 χρόνια μετά την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών θυμόμαστε τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά του λαού, για την απαλλαγή της χώρας από την δικτατορία..

Δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα της, τους δολοφονημένους, τους βασανισμένους, τους εξορισμένους αγωνιστές. Σήμερα, 53 χρόνια μετά τη μαύρη εκείνη μέρα, ο αγώνας για δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα, ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, ο αγώνας για χειραφέτηση των εργαζομένων και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και της νεολαίας παραμένει επίκαιρος.»

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook