Η άτυχη κοπέλα ξεκίνησε πεζή μαζί με άλλους 11 μετανάστες για να επιστρέψει στη γενέτειρά της, έπειτα από την επιβολή του lockdown από την κυβέρνηση του Νέου Δελχί – Ήταν αρνητική στον κορωνοϊό

Ταξίδι χωρίς επιστροφή ήταν για μια 12χρονη Ινδή η απόφαση να επιστρέψει στη γενέτειρά της περπατώντας πολλά χιλιόμετρα αφού στη χώρα της έχει επιβληθεί «lockdown» λόγω του Covid- 19.

H κοπέλα άφησε την τελευταία της πνοή μόλις μία ώρα μακριά από το σπίτι της.

Το άτυχο κορίτσι εργαζόταν σε καλλιέργειες πιπεριάς τσίλι στο χωριό χωριό Περούρ στη νότια πολιτεία της Τελανγκάνα όταν η κυβέρνηση του Νέου Δελχί αποφάσισε να παρατείνει το «lockdown» στη χώρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Τζάμλο Μάντκαμ αποφάσισε να ξεκινήσει πεζή διανύοντας 320 χιλιόμετρα για να φθάσει στο σπίτι της.

Όπως αναφέρει το CNN, η κυβέρνηση της μεγαλύτερης δημοκρατίας του κόσμου παρέτεινε τo lockdown από τις 14 Απριλίου που ήταν αρχικά έως τις 3 Μαΐου.

Η κοπέλα και άλλοι έντεκα μετανάστες που εργάζονταν μαζί της, αφού είχαν τελειώσει τη δουλειά στα χωράφια, πήραν το δρόμο της επιστροφής με προορισμό την επαρχία Τσατισγκάρ στην κεντρική Ινδία.

«Αποφάσισαν να ξεκινήσουν το ταξίδι τους γιατί δεν ήταν σίγουροι πότε η κυβέρνηση θα ανακοίνωνε την άρση του «lockdown», όπως δήλωσε ο καθηγητής Β. Πουτζιαρί, επικεφαλής σε θέματα υγείας στην επαρχία όπου διέμενε το άτυχο κορίτσι.

Ξεκινώντας το ταξίδι της επιστροφής η κοπέλα ξεψύχησε τρεις ημέρες αργότερα. Ο δρόμος που επέλεξαν η Τζάμλο και οι έντεκα μετανάστες ήταν δύσβατος, πήγαν από τα βουνά για να αποφύγουν τα μπλόκα της αστυνομίας που είχαν στηθεί για τους παραβάτες. Eπί τρεις ημέρες περπατούσαν.

«Μας είπαν ότι η Τζάμλο εκείνο το πρωί δεν είχε φάει τίποτε γιατί ένιωθε ανακατωμένο το στομάχι της κι άρχισε να κάνει εμετό. Πιθανότατα ο θάνατός της επήλθε λόγω εξάντλησης», όπως ανέφεραν οι αρμόδιες αρχές.

Οι υπόλοιποι 11 μετανάστες που δούλευαν μαζί της βρίσκονται σε καραντίνα για 14 ημέρες και αναμένονται τα αποτελέσματα για το εάν έχουν εκτεθεί στον κορωνοιό.

Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε πάντως ότι το άτυχο κορίτσι δεν είχε μολυνθεί με τον ιό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook