Παραμένει και σήμερα το πρόβλημα υδροδότησης στην περιοχή που προέκυψε από το Πάσχα - Τα συνεργεία πήγαν, έσκαψαν και έφυγαν

Το πρόβλημα παραμένει για αρκετά σπίτια στην περιοχή του Πανοράματος στο Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου που από την Κυριακή του Πασχα μέχρι και σήμερα παραμένουν χωρίς νερό. Το πρόβλημα αυτό της υδροδότησης μάλιστα προέκυψε όχι μόνο σε γιορτινές μέρες (Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα) αλλά κυρίως σε μια περίοδο καραντίνας κατά την οποία η τήρηση των κανόνων υγιεινής και το τακτικό πλύσιμο είναι πρώτης προτεραιότητας.

Η ΔΕΥΑ Ρεθύμνου ενημέρωσε σε ανακοίνωσή της ότι:

«Κατόπιν σοβαρής βλάβης σε τροφοδοτικό αγωγό το Μεγάλο Σάββατο το οποίο η Υπηρεσία μας αποκατέστησε επιτόπου, ξεκίνησαν οι προσπάθειες πλήρωσης του δικτύου. Η παλαιότητα και η ακτινωτή διάταξη του δικτύου της περιοχής καθώς και η έλλειψη εξαεριστικών διεξόδων του συστήματος δεν επιτρέπει δυστυχώς την γρήγορη πλήρωση του.

Παρόλα αυτά και μετά από συνεχείς προσπάθειες των συνεργείων, τόσο κατά τη Κυριακή του Πάσχα όσο και της επόμενης ημέρας, δεν έγινε κατορθωτό να ολοκληρωθεί η υδροδότηση στην περιοχή.

Την Τρίτη του Πάσχα, κατόπιν ειδικής άδειας, πραγματοποιήσαμε τομή επί της Εθνικής Οδού δίνοντας παροχή στο δίκτυο από διαφορετικό σημείο. Μετά τη παρέμβαση αυτή, το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε στα χαμηλότερα σημεία της περιοχής, όμως ακόμα και σήμερα παραμένει στα ψηλότερα σημεία σημεία.

Δυστυχώς το πρόβλημα συνεχίζεται και είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε συγνώμη από τους συμπολίτες μας για την μεγάλη αναστάτωση τους, ζητώντας όσο γίνεται τη κατανόησή τους. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες και σήμερα Τετάρτη με κάθε ωφέλιμο μέσο προκειμένου να αποκαταστήσουμε την σημαντική αυτή βλάβη και να υδροδοτήσουμε στο σύνολο της τη περιοχή».

Ήρθαν, έσκαψαν, έφυγαν

Ωστόσο τα συνεργεία, όπως μας αναφέρει αναγνώστης, πήγαν σήμερα στο σημείο όπου συνεχίζεται να εντοπίζεται το πρόβλημα, έσκαψαν αλλά στη συνέχεια έφυγαν αφήνοντας τις εργασίες στη μέση.