Μια ανατρεπτική δημιουργία στο Τόκιο έκλεψε τα φλας της σύγχρονης αρχιτεκτονικής

Stairway House το λένε και όπως ακριβώς υποδεικνύει το όνομά του, είναι μια κατοικία που χαρακτηρίζεται από αυτή τη θεόρατη σκάλα που μοιάζει ατέλειωτη.

Το σπίτι χτίστηκε το 2020 στο Τόκιο για να στεγάσει δύο οικογένειες που ζουν σε χωριστούς μεν ορόφους, ήθελαν όμως να έχουν τα νοικοκυριά τους σε σχετική επικοινωνία.

Η σκάλα διατρέχει όλο το κτίσμα, συνδέοντας τον εξωτερικό χώρο και το ισόγειο, όπου ζουν οι παππούδες, και περνώντας μετά στους δύο επάνω ορόφους, όπου ζει το νεαρό ζευγάρι με τα δυο τους παιδιά.

Η σκάλα, πέρα από λειτουργικό ρόλο, διαδραματίζει και αισθητικό, κρύβοντας βασικά στοιχεία του σπιτιού, όπως τα μπάνια. Άλλοτε πάλι ντύνεται στο πράσινο, φιλοξενώντας φυτά. Και αφήνοντας τις 8 γάτες του σπιτιού να λιάζονται ανενόχλητες.

Κι ενώ οι τρεις πλευρές είναι εντελώς κλειστές, διασφαλίζοντας την ιδιωτικότητα των στιγμών από τους γείτονες, η νότια πρόσοψη είναι ολότελα καμωμένη από γυαλί, γεμίζοντας τον χώρο με άπλετο φυσικό φως.

Μινιμαλιστικής αισθητικής, η δημιουργία του γραφείου Nendo μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε από τον αρχιτεκτονικό κόσμο...

Πηγή: newsbeast.gr