Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή ημερίδα του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Χανίων. 

Εισηγητής ήταν ο επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης του Ολυμπιακού Γιώργος Μαρτάκος και η συμμετοχή από προπονητές ήταν πολύ μεγάλη.

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Προπονητών έχει ως εξής:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Χανίων σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου με προσκεκλημένο εισηγητή τον κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΑΡΤΑΚΟ, επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, με θέμα «Η τακτική προσέγγιση- προετοιμασία του παιχνιδιού από την πλευρά του αναλυτή».

Το σεμινάριο παρακολούθησε πολύ μεγάλος αριθμός προπονητών από Χανιά Ρέθυμνο Ηράκλειο Λασίθι καθώς και από αρκετούς άλλους συνδέσμους της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ο κ. Μαρτάκος ανέλυσε και εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας που ακλουθούν στον Ολυμπιακό και έδειξε πως λειτουργεί το τμήμα ανάλυσης ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας.

Επίσης ανάλυσε την μεθοδολογία της συνεργασίας με το προπονητικό team και τους ποδοσφαιριστές, σε όλα τα κομμάτια, τόσο κατά τη φάση της προετοιμασίας ενός παιχνιδιού στη διάρκεια της εβδομάδας, όσο και στην διαδικασία ανάλυσης μετά το παιχνίδι.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον ήταν και το μέρος στο οποίο ανέλυσε τον τρόπο συνεργασίας σε πραγματικό χρόνο σε ένα παιχνίδι, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες τόσο στον προπονητή και το προπονητικό team κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού όσο και στους ποδοσφαιριστές κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Επίσης πώς συνεργάζεται με τον κάθε ποδοσφαιριστή καθημερινά δίνοντας του πολύτιμες πληροφορίες τόσο για τον ίδιο και την ατομική του βελτίωση, όσο και για τους αντιπάλους του.

Πάρα πολλές και αρκετά εξειδικευμένες ήταν οι ερωτήσεις των προπονητών προς τον Κ. Μαρτάκο μετά την εισήγηση, καταδεικνύοντας το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει στο συγκεκριμένο τομέα, και δείχνοντας ότι η ανάλυση, με τη βοήθεια της τεχνολογίας έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των προπονητών και των ερασιτεχνικών κατηγοριών.

Οι διοργανωτές θα ήθελαν να ευχαριστήσουν για την παρουσία τους και την συμμέτοχη τους στην ημερίδα:

Τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Χανίων κ. Κωνσταντινίδη Κωνσταντίνο
Τον τεχνικό διευθυντή της Ε.Π.Ο κ. Ζελενίτσα Χαράλαμπο
Τον Πρόεδρο και τον ταμία της Π.Ε.Π.Π κ. Λογαρά Ηλία και κ. Καντά Ιωάννη
Τους Πρόεδρους και τους Γ.Γ των Συνδέσμων προπονητών
Ηρακλείου κ Πετράκη Κώστα & κ Σινάνη Σωτήρη
Λασιθίου κ. Μπέρκοβιτς Βασίλη
Ιωαννίνων κ. Ζώη Ανέστη
Λακωνίας κ. Καρακίτσο Παναγιώτη
Καβάλας κ. Κλεανθίδη Μάνθο
Πειραιά κ. Καλύκα Δημήτη

Καθώς και όλους τους προπονητές από Χανία, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Αγ. Νικόλαο, Αθήνα, Αχαΐα, Πειραιά, Πρέβεζα, Ιωάννινα, Αργολίδα, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Βοιωτία και Κύπρο που παρακολούθησαν την συγκεκριμένη Διαδικτυακή ημερίδα.

Επομένη προγραμματισμένη Διαδικτυακή συνάντηση είναι με την κ . Μαρία Ψυχουντάκη (Αναπληρώτρια καθηγήτρια αθλητικής ψυχολογίας του τμήματος επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών) το επόμενο Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook