Σαφώς απογοητευμένος από την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν ο Νίκος Καραγεωργίου στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά το τέλος της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ.

Ο Καβαλιώτης τεχνικός της κρητικής ομάδας στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε: «Αυτό που παρουσιάσαμε στο γήπεδο σήμερα, ήταν κάτι σαν ομάδα. Ήρθε και η απόδοση του Παναθηναϊκού, που μας έβγαλε το ομάδα και έμεινε το κάτι. Το αποτελείωσε. Ήταν ανώτερος ο Παναθηναϊκός, εμείς δεν υπήρχαμε».

Αφού παραδέχθηκε πως ο Μπούντιμιρ αποχώρησε γιατί ήταν τραυματίας, συνέχισε λέγοντας: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παρουσιάσαμε αυτήν την εικόνα. Κάναμε προσπάθεια. Δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω. Δεν έκανα συζήτηση με τους παίκτες μου, αλλά θα κάνουμε. Είμαστε απογοητευμένοι. Αυτή η απόδοση του Παναθηναϊκού, που την βλέπω μετά από καιρό, μας αποτελείωσε».

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό, είπε: «Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα, όπως και ο σημερινός Παναθηναϊκός. Το μειονέκτημα του επιθετικού, είναι πλεονέκτημα, γιατί ο αντίπαλος δεν ξέρει που να σταθεί. Ξέραμε ότι ο Κλέιτον με τον Λέτο άλλαζαν θέση. Δεν μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε αυτό. Ίσως αυτό είναι το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού».

"Δουλεύουμε σκληρά"

Στη σκληρή δουλειά που γίνεται στον Παναθηναϊκό και που θα πρέπει να συνεχιστεί στάθηκε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, προκειμένου η ομάδα να φτάσει σε επιτυχίες.

Αρχικά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Νίκου Καραγεωργίου ότι είχε καιρό να δει τόσο καλό τον Παναθηναϊκό: «Δεν μπορώ να πω το ίδιο. Γνωρίζω τον Παναθηναϊκό περίπου 10 μήνες. Όταν όμως κάνει τέτοιο σχόλιο ο προπονητής της αντίπαλης ομάδας είναι σημαντικό και αυτό μας ικανοποιεί. Από ότι έχω δει τους 10 μήνες, υπήρχαν καλές στιγμές.Το σημερινό ματς ήταν απάντηση στην αυτοπεποίθηση που πρέπει να έχουμε. Δουλεύουμε σκληρά. Φέτος είναι διαφορετική η ομάδα. Υπάρχουν άλλοι παίκτες. Επίσης οι ίδιοι που δουλεύουν με διαφορετικό τρόπο. Θαύματα δεν υπάρχουν, μόνο δουλειά. Φέτος υπάρχουν παίκτες από άλλες χώρες. Αν δουλέψουμε όλοι μαζί ο χρόνος θα είναι υπέρ μας. Αν υπάρχει δουλειά που γίνεται συστηματικά, θα υπάρξουν και ανάλογες επιτυχίες».

Σε ερώτηση για το αν είναι πλεονέκτημα για τον Παναθηναϊκό ότι δεν έχει επιθετικό και αν παγιώσει αυτό το σύστημα, ο Πορτογάλος απάντησε: «Αν επέλεξα αυτόν τον τρόπο, σημαίνει ότι έχουμε παίκτες να παίξουν έτσι. Για αυτό μίλησα για οργάνωση. Την πρώτη μέρα που ήρθα έλεγα ότι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, που πάντα πρέπει να πετυχαίνει νίκες και να προσελκύει το ενδιαφέρον των φιλάθλων της. Αυτό είναι οργάνωση. Να επιλέγεις παίκτες που να συνάγουν με τις ανάγκες του συλλόγου. Υπάρχουν ομάδες ισορροπημένες. Η ομάδα είναι πιο ισορροπημένος τώρα και δημιουργεί περισσότερα πλεονεκτήματα με τον τρόπο που επιτίθενται οι αντίπαλοι. Προσπαθούμε να βγάλουμε τα πλεονεκτήματα μας. Είναι ισορροπημένη σε όλο το γήπεδο. Με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση πετυχαίνεις γκολ και κερδίζεις. Ουσιαστικά με αυτούς τους τρόπους γίνονται και οι μεγάλες ομάδες που έχουν επιτυχίες. Έχουμε 7 παίκτες εκτός ομάδας, λόγω τραυματισμών, σοβαρών μερικών εξ αυτών.Παρόλα αυτά μπορέσαμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Οι παίκτες δείχνουν καλύτεροι στο γήπεδο. Πολλοί έρχονται από πέρυσι. Μόνο ο Ζέκα και ο Κουίνσι είναι φέτος. Οι υπόλοιποι είναι από πέρυσι. Μπορείτε να βγάλετε συμπεράσματα. Η καθημερινή δουλειά αποτελεί πάθος για εμένα. Στην προπόνηση θέλω να καταλάβουν οι παίκτες ότι δουλεύουμε για τη νίκη. Είναι ένας στόχος που δεν τον πετυχαίνουν πάντοτε όλοι οι παίκτες».

Τέλος, αναφερόμενος στον τραυματισμό του Μπουμσόνγκ, είπε: «Αισθάνθηκε ενόχληση στον μυ του ποδιού του. Αφήσαμε λίγο χρόνο για να δούμε αν μπορεί να συνεχίσει, αλλά υπήρχε η περίπτωση της υποτροπής. Ο σκοπός μας ήταν να τον προστατέψουμε. Δεν ξέρω αν είναι σοβαρό. Ο χρόνος που επανέρχεται ο παίκτης είναι περίπου 48 ώρες».