Συνεδρίασε χτες, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νίκου Καλογερή, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χανίων με θέμα : Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών ενόψει την αντιπυρικής περιόδου 2020.

Η συνεδρίαση έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω των περιοριστικών μέτρων αποφυγής μετάδοσης και περιορισμού του Κορωνοϊού, και συμμετείχαν οι παρακάτω εκπρόσωποι των φορέων και υπηρεσιών που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών : ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Τάσος Κουρουπάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χανίων, κ. Ανδρέας Κουκλινός , ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο Αντιδήμαρχος Χανίων, κ. Γεώργιος Ξανθουδάκης, εκπρόσωποι των υπολοίπων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. 

Επίσης, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, της Π.Ε. Χανίων και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κα Ελένη Πλουμίδη, κ. Ιωάννης Βερυκοκίδης και κ. Μιχαήλ Γκοργκούλης, η Δασάρχης Χανίων, κα Πολύμνια Σκλαβάκη, ο Περιφερειακός Δ/τής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, κ. Δημοσθένης Μπουντουράκης, ο Δ/τής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Χανίων, κ. Γεώργιος Μαρκουλάκης, ο Δ/τής του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων, κ. Αντώνιος Πρωτοπαπαδάκης, ο Δ/τής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισσάμου, κ. Γεώργιος Νικολουδάκης, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βρυσσών, κ. Σωτήρης Αργυρόπουλος, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Δ/νσης Χανίων, κ. Σπυρίδων Ραπάνης, εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Χανίων, κ. Θεόδωρος Μαζοκοπάκης, εκπρόσωπος της 5ης Μεραρχίας Κρητών, κ. Ιωάννης Ναούμ, εκπρόσωπος της 7ης ΥΠΕ, ο Δ/της του Τμήματος ΔΕΔΔΗΕ Χανίων, κ. Στέλιος Μαναρωλάκης, ο Δ/ντής της Δ/νσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Χανίων, κ. Δημήτριος Νικολακάκης, η Δ/ντρια της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χανίων, κα Ελένη Δοξάκη, εκπρόσωποι εθελοντικών Ομάδων της Π.Ε. Χανίων και ο εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΧ, κ. Κων/νος Στεργιάνης. 

Στην συνεδρίαση τέθηκαν και συζητήθηκαν οι δράσεις προληπτικού χαρακτήρα και προγραμματισμός έργων για την αντιπυρική προστασία. Συζητήθηκε ο τρόπος δράσης και συντονισμού των Υπηρεσιών και των Φορέων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Διαπιστώθηκε το άριστο επίπεδο ετοιμότητας και προετοιμασίας των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, και παράλληλα κατατέθηκε από όλους η θετική δήλωση άμεσης διάθεσης μέσων και υπηρεσιών και η συνδρομή τους προς υποβοήθηση του έργου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όταν αυτό απαιτηθεί.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της Αντιπυρικής προστασίας του Αγίου Ματθαίου, καθώς και θέματα που αφορούν απαγορεύσεις κίνησης πολιτών σε ευαίσθητες περιοχές της Π.Ε. Χανίων κατά τις ημέρες υψηλού κινδύνου έναρξης και μετάδοσης δασικών πυρκαγιών.
Συμφωνήθηκε να επαναληφθούν συναντήσεις μεταξύ των συγκεκριμένων φορέων και υπηρεσιών, προκειμένου να συζητηθούν ιδιαίτερα θέματα που χρήζουν πιο εμπεριστατωμένες ενέργειες και δράσεις για την αντιμετώπιση των κινδύνων συνέπεια των δασικών πυρκαγιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook